28 september 2009

Peaaegu kohal

Järgmine üritaja kaugelt Taimaalt. Coming Soon(2008). Film filmis, kuidas õudukas hullu vanaeite mänginud näitleja oma rolli liiga sügavale sisse läks ja inimesed ka päriselt hukka saama hakkasid. Meie kangelane, kellele idee nii noores eas elust lahkuda väga ei sobinud, otsustas asja vähe lähemalt uurida ja püüdis viimases hädas ka seda neetud filmilinti hävitada.
Veidi nagu Ringu moodi, või kuidas? Ja ei olnud see mitte ainuke tuttavana mõjuv koht, Shutterist seljakotti mängiv vaim, The Eyest liftistseen, Darknessist kustuvate tuledega hiigelpikk koridor. Kindlasti mõni veel. Nii et põhimõtteliselt kogu filmi keskpaik oli kuskilt kokku laenatud ja mingisse vormi surutud ja jättis ikka suhteliselt kehva mulje.
Õnneks oli filmil ka algus ja lõpp. Ja need olid head. Alguses näidati filmi filmist, kurjast naisest, kes endale hädasti kinniõmmeldud silmadega lapsi soovis. Douglas Cleggil on üks sarnase motiiviga lugu mis kohe meelde tuli. Ning lõpp oli parasjagu sürr sekeldamine, mis siiski kummaliselt mõjus suutis olla. Täitsa mõnusalt kõhe ütleks lausa.Üldiselt peaks ju olema nii, et isegi kui sa oled just ühte kehva õudukat näinud, siis katsud ikka suhteliselt palju tulesid põlemas hoida ja väga keldrisse moosipurki tooma ei kipu. Erk oleks vast kõige parem sõna üldise meeleseisundi kirjeldamiseks. Nii et kui oleks kohe peale sissejuhatuse ära näitamist peategelast üle ääre nügima hakatud, selliste väikeste lihtsate asjadega, koputus siin, kratsimine seal, kondiklõbin sääl, ilma hingetõmbepausideta, oleks palju kiiremini hea asjani jõutud ja film kohe palju parem olnud.
Väike sotsiaalkriitiline noot susati ka sisse. Aga et tegemist oli täiesti asjakohase suskamisega, siis võiks isegi öelda, et hästi susatud. Bill Hicks tegi kunagi nalja, et T2 efekte saab üle lüüa ainult sellega, kui panna kaskadööritrikke tegema päästmatult haiged inimesed. Kujutage ette Chuck Norrise filmi, kus ta lööb roundhouse kickiga kellelgi pea otsast. Kas selline film saaks kuulsaks ja ajaks roppu raha kokku või mitte? You really want to see me die?Otsus: film montaažilaule tagasi ja kääridel kibedasti käia lasta. Kobedam kui See Prang, aga mitte piisavalt kobe. Üks asi veel, algustiitreid mehed oskavad teha, need on mõlemal filmil eeskujulikud olnud. Filmid ise siis kahjuks mitte väga.

see pisike madin oli ka üks kõrgpunkte, ei tulnud küll hoobilt meelde, et sarnast stseeni kuskil mujal juba varem näinud oleks

0 comments: