22 september 2009

100 jalga

Esimeseks täispikaks pääsukeseks mu isiklikus megaprojektis sai 100 Feet(2008). Famke Janssen on maha löönud oma naisepeksjast mehe, selle eest paar aastat vangis istunud ja nüüd pandud koduaresti samasse majja, kus see jama aset leidis. 100 jalga on see kaugus milleni jala ümber asetsev võru tal kontrollseadmest liikuda lubab.
Miks ma seda filmi vaatasin: Famke Jansseni pärast. No ja õudusfilm pidi see ka olema.Mis läks hästi: Famke Janssen oli filmis täitsa olemas. See võru ta jala ümber oli täitsa kobe mõte, seletab ära, miks ohver kummitavast majast lihtsalt minema ei lähe. Parim koht oli see, kui neljandal päeval majas olles neiu vaimule karjub "And I'm not leaving, you hear me?! This is my house! You'll have to kill me first!"
Mis läks halvasti: kõik ülejäänu, mida rohkem sisu peale mõtlema hakkad, seda suuremaks kasvab oht loogilise mõtlemisega seotud ajusagarate läbikärsatamiseks. Spoiler. See tema poisiohtu armuke peksti surnuks, käed väänati otsast ja pea löödi vastu lage lapikuks, kui idiootne peab see politseinik peab olema, kes arvaks, et üks õbluke naine millegi sellisega hakkama saaks? Spoileri lõpp. Õudne see film ka ei olnud.Otsus: Igav kummitava maja lugu, kindlasti mitte film mida höffil (või üldse kunagi) uuesti vaadata tahaks.

0 comments: