07 september 2009

Mees oskab mängida

He Got Game(1998) on Hoop Dreams Spike Lee nägemuses ja see nägemus on väga selge: "You have to realize, that nobody cares about you. You're black, you're a young male. All you're supposed to do is deal drugs and mug women. The only reason why you're here, you can make their team win. If their team wins these schools get a lot of money." Osalt küll õige, aga teisalt nõme kattevari, mille taha pugeda, kui mingi asi peaks viltu minema. Mina ise ei ole milleski süüdi, kõik teised on.
Kes on Kossuunelmaid näinud, kujutab ehk juba ette, mis suunas Lee oma filmiga läheb. Noor tubli mustanahaline mängumees, keda kõik ära kasutada püüavad. Isa tahab varakult vanglast välja saada, onu maja, türdruksõber raha. "And why shouldn't I get paid, huh? Why shouldn't Lala get something outta this? Everybody else is." Nõme ja rõvedalt kaldus maailmapilt. Tõsielu oli oluliselt põnevam ja oluliselt rohkem tasakaalus.Spike on vana ja kibestunud küünik, kes näeb ainult raha värvi ja kelle ainus rõõm maailmas on korvpall. Pall ise, ta näeb seda unes ka raudselt, hiiglaslik korvpall, mis kukub The Manile pähe ja lömastab ta. Umbes selline iseloomustusega tuleks välja selle filmi põhjal. Soovitan vältida.

Milla pandi mängima lolli litsikest mõttetus armuliinis, mees on viis aastat vangis istunud, ta peaks pestud ja soetud kitse ka heaks partiiks
midagi positiivset ka lõpetuseks

0 comments: