04 juuni 2012

Tõrksa taltsutamine / Il bisbetico domato (1980)

Nooh, nüüd on siis selge, miks kvaliteethuumor mind ülemäära ei vaimustanud. Ma olen rohkem siuke "tordiga näkku, jalaga tagumikku" naljade mees. Itaalia hõbekõrist hurmuri Adriano Celetano ja tungivas meheleminekueas silmarõõmu Ornella Muti armuloo hargnemise jälgimine osutus nimelt lõbusamaks vaatamiseks, kui toriseva Woody Alleni ja lihtsalt kompu Diane Keatoni oma. Ai kurat, nüüd veel paljastasin oma šovinistliku poole kah. Ma hindan ju filme ka veel selle järgi, et kui kaunis on seal peaosatäitja kui paljaks ta ennast kiskuda jõuab.

 

Nii et selle kriteeriumi kohaselt on Tõrksa Taltsutamine ikka väga kõva saavutus.
Lisaks veel mõned plussid juurde naljakas olemisega eest. Klassikaline traktori slepis veetav voodi muidugi esimese näitena, aga ka Adrianole huumori kontseptsiooni selgitamine ei tohiks ühtegi madalalaubalist vaatajat külmaks jätta. Mina küll lõkerdasin. No ja permanentse erutuse seisundis Ornella pani ka mönusalt muhelema.

Peaosalise igapäevatöö dikteeris väikeseks õnnetuseks ka selle, et filmis oli paar tantsu- ja laulunumbrit. Veini tegemise taustaks olnud käras sellise pretensioonitu filmi kontekstis kenasti aga, korvpallimängu ajal toimunud taidlus oli ikka väga veider vaatamine.

Lõpp oli muidugi õnnelik. Tõrges sai taltsutatud. 3 päeva jutti. Pärast oli tõrges nädal aega paistes ja segas käimist. Jippikaiee, üks vahva kahemõtteline nali ka sisse susatud.

0 comments: