26 oktoober 2008

Sohver

Joutuub on ikka põhjatu auk. Tuleb lihtsalt teada mis söödaga mis konksu otsa jääb. Mul on nimelt kuri kahtlus, et ainus põhjus miks keegi pole raeplatsi munakivisillutisel oma bemmirondiga lelouch'i teinud on, see et nad ei ole seda videofilmi lihtsalt üles leidnud.
Kuigi noored poisid Snow Patrol nimelisest bändist seda oma "Open Your Eyes" nimelise laulu videos kasutasid ja see kogemata kombel hitiks sai. Täitsa sümpaatne laul muideks.
Mis tuletab muidugi meelde, et ka sellisel toredal saksa kergemuusikakollektiivil nagu Guano Apes on samasuguse nimega laul olemas. Isegi sümpaatsem laul, kui nüüd järele mõelda.
Mis omakorda toob meelde, et kunagi ammu sellises toredas saates nagu Vidiots TV kasutati tunnusmeloodiana üht teist Guano Apesi lugu "Lords of the Boards", mis on veel kraadi võrra sümpaatsem.
Erksamal lugejal on nüüdseks võibolla tekkinud küsimus, et kuhu siis seekord selle (isegi mu enda standardite kohaselt) pikaleveninud heietusega välja tahetakse jõuda. Aga jama ongi selles, et ega ei olegi kuskile välja jõuda. Selle pisku mis Driveri(1978) juures hea on jõudis Claude Lelouch juba kaks aastat varem linti võtta. Paar üksikut jälitamisstseeni, mille juures loomulikult! paar politseiautot ära lõhutakse, kasutavat sama head "kaamera põrkeraua küljes" võtet. Ülejäänu on vaht, segane vaht pealegi. Ullud bäädassid olid kõik mehed, vanast kasukast oli kõigile rinnakarvad külge kleebitud, munad silikooni täis pumbatud ja siis nad käisid suurema osa filmist ringi ja ajasid üksteisega juttu.
Nii et klõpsige vabalt neil linkidel mida nii ohtralt puistasin ja säästke enda aega. Driver ei ole seda väärt.

nipp algajale lavastajale: ära vali kõige suurmaks bäädassiks meest, kes näeb välja nagu Pierre Richard
see mees oli vetsus, kui kasukajagamine käis

0 comments: