14 oktoober 2008

Sipelgatest, taaskord

Paistab siis nii, et ma olen oma nišši karmis filmiblogimaailmas leidnud. Sipelgafilmid. Antz(1998) on järgmine.
Igatahes Phase IV(1974) vaatamine tuli küll täiesti kogemata, Trash tegi sellest juttu, Metsavana avastas, et tal on see olemas ja mul läksid silmad särama.
Täitsa korralik ulme ja peaaegu et usutav. Mis jäi veits segaseks, oli see et kuidas kogu see uurimisjaam oma sisutusega sinna pärapõrgusse sai aga muidu täiesti reaalne situatsioon. Mina neid väikseid saadanaid ei usalda mitte natukestki, ehitavad muudkui oma pesasid kuhu jumal juhatab, enesetaputerroristid näevad nende kõrval välja sama kindlameelsed, kui üks keskmine poliitik ja söövad nad ka kõike mis liigutab.
Sisust natuke täpsemalt ka. Kaks teadlasehakatist sõidavad kuskile kõrbesse uurima sealse sipelgapopulatsiooni ebatavalisust, mis seisneb Lihavõttesaare kujude kopeerimises, hämmastavas võimes mürkidega kohaneda, põhiteadmistes optika ja tehnoloogiavaldkonnast ning satuvad endilegi ootamatult piiramisrõngasse.
Kui nüüd hakata võrdlema inimese ja sipelga ellujäämisvõimalusi täiemõõdulise sõja korral, siis paistavad need töllakad olevat eelisseisundis. Kaksa inimesel jalg alt ära ja vaata pikalt tast veel sõjaväljal asja on. Ei ole putukatel ka seda muret, et mõni poole lahingu pealt hakkaks omi mõtteid mõlgutama, humanismist ja sõja mõttetusest jms. Pealegi on neid ka mõnevõrra rohkem kui inimesi.
Ehk siis, f.ck Skynet, sipelgate maailmarevolutsioon on see mida karta tuleb. Nii et vaadake tähelepanelikult enda ümber ringi, faas 4 on juba pikalt töös olnud. Olete ikka kindlad, et kõik lähedased puhastverd inimesed on?

kinnisvaraarendaja märg unenägu
kohalik valmistub jaanituleks
täispuhutav kosmosejaam
väike horrorielement
saun pandi kütte
memoriaal
väikesed tõprad kaevasid täismehele lõksu
veel pisike horrorihetk

3 comments:

Metsavana ütles ...

Mis oleks siis järgmine sipelgafilm peale multikate?

Kalver ütles ...

mõtsin tegelt, et võiks siis juba haaret väheke laiendada, näituseks The Monster That Challenged the World?

Metsavana ütles ...

Olgu nii, muretse film ma toon söögi.