09 detsember 2009

Ropp kasum / Perversion for Profit(1965)

Mul on hea meel, et kõik need tuhanded* lugejad, kes iga* päev mõnd järjekordset suurepärast* filmiülevaadet lugema tulevad, mu hiljutised tiivaripsutused kaheldavama väärtusega linateostega (Nightdreams ja Cafe Flesh) viisakalt välja kannatasid. Mõistes nüüd oma teguviisi üleüldist maitsetust ja laastavat moraalset mõju sirguvale noorsoole, püüan tehtud kahju heastada ja räägin veidi linateosest Perversion for Profit.
Üks kena ameerika härrasmees seletab lahkesti, milliseid hirmsaid tagajärgi võib esile kutsuda erootilise sisuga trükimaterjalide vaatamine (mis siis veel neist hirmsatest videofilmidest rääkida). Eriti ohustatud seisundis on muidugi noorukite veel väljakujunemata mõttemaailm, mida kasumiahned pornotöösturid salakavalate trükiste abil väärastunud vormi väänavad. Homoseksualistid, sadistid, masohhistid, sodomiidid. Lihtsalt hirmus.
Tõsiselt rääkides, kui keegi peaks tahtma sellest õppefilmist uusversiooni teha, siis võtke seda erootilist pildimaterjali vähemaks. Strateegiliste kohtade peale olid küll ruudukesed asetatud, aga no kamp noorukeid, hormoonid möllamas, hämaras klassitoas seda filmi vaatamas. Ma ei teagi nüüd. Jutustaja oli ju lausa nii viisakas, et juhtis vaataja tähelepanu detailidele, mis muidu oleks ehk kahe silma vahele jäänud.Ning see mõttearendus, et ühel päeval vaatad ajakirjast alasti naise pilti järgmine päev oled retsidivist valmis tundus ka natuke liialdatud. Seda seost rammiti kohe eriti järjekindlalt. Väga raske on uskuda, et seda keegi isegi toona uskuma jäi. Selle asemel et rahulikult seletada, mis ja kuidas on vaja ei tea millega hirmutada.
Üldhariva materjalina on seda linateost võimalik ka teatud videoportaalist vaadata. Veidi on naljakas, veidi ärritav.
see graafik näiteks oli väga ärritav. ideeliselt näitab see 10 kuni 18 aastaste noorukite suguhaigustesse haigestumise sageduse tõusu. praktiliselt ei näita see mitte halligi. samasuguse joone saaks vedada 1-18 aastaste ja 16-18 aastaste noorte kohta.
tähelepanu ajakirjade pealkirjadele
keda see naine siin pildil ikka huvitab, vaadake hoopis seda kitse
*postituses võib esineda paar kunstilist liialdust

2 comments:

J ütles ...

Haa, üks pealkiri jõulusesse filmide wishlisti

Kalver ütles ...

sinule kulub selle filmi vaatamine tõesti ära. vast paneb sulle lõpuks mõistuse pähe ja lõppeb ära see roppuste paraad, mis su blogis ülepäeviti silma riivab.