14 jaanuar 2009

99. aasta lend

Koolielust võib aga rääkida ka veidi teise nurga alt, nii nagu seda teeb Class of 1999(1990).
Aastaarv on küll veidi halvasti valitud, sest kuigi vägivald ja narkootikumid ja õpetajate p..sse saatmine on ka Eesti koolides ammu kohal, siis inimesesarnase robotiga läheb veel sutsu aega. Isegi kui lasta Jame Gumbil Asimole uus kena ülikond õmmelda, siis päris inimese pähe oleks ka teda raske müüa.
Igatahes on maailma kõige veidramate silmadega ärimees aga just seda teinud, endoskeleti peale naha venitanud ja ühele koolidirektorile superõpetajate pähe maha parseldanud.

Memmekatest õpilased, kes klassiruumist ootamatul võrdväärse vastase leiavad, kes ei lasegi endale vaikides pähe kusta, tõstavad muidugi lärmi ja teevad kõik, et endise status quo juurde tagasi pöörduda.
Sõjaväelise taustaga noorempedagoogid ajavad oma nulltolerantsi poliitikat aga vääramatult edasi ja nii ei olegi midagi imestada, et erinevate huvigruppide vahel varsti täiemõõduliseks sõjaks läheb, koos pettemanöövrite, pantvangide ja ootamatute liitudega.

Huumorit jäi natukese väheks, vaid vanglas mehistunud Cody sai mõne huumorikilluga maha, abikoomikud jäid aga täitsa kuivale. Kuivale jäid ka kõik erootikahuvilised, kuigi potensiaali oli Pam Grieri näol ju lademeis, kiirelt lähenev pensioniiga oli aga ka tema häbelikuks teinud ja päris korralik titshot jäigi olemata.

Lõpetuseks veel Mr. Hardinilt väga laia emotsionaalse spektriga välja mängitud Terminaatori imitatsioon ja saigi üks muhe filmielamus kokku.

Eraldi kiitus veel ka selle eest, et ei kasvatatud noori pätipoisse ümber, lõid ebameeldivad elemendid mätasse ära, aga jäid seejuures endiks, ei olnud mingit võltshäbi oma õiguste eest välja astumisel.

Wonder if smart girls give a better head...

0 comments: