28 aprill 2008

Kriminaalid

Departed(2006) on parem film kui Mou Gaan Dou(2002). Seda meelt on igatahes imdb kasutajad.
Ma olen täiesti nõus, et Departed on tõesti hea film, aga originaal on ikka originaal. Ameeriklased on küll kokku ajanud muljetavaldavalt võimsa meeskonna, aga see meeskond vallutab sedasama mäetippu, millele Hong-Kongi filmimeistrid juba oma lipu on püsti ajanud.
Mou Gaan Dou on pingest tiine lugu politseinikust kes mängib pätti ja pätist kes kehastab politseiniku. Geniaalselt lihtne idee ja samaväärselt elegantne teostus. Soovitada võib mõlemaid kui eelistada tuleks siiski originaali.

kaks sõpra muusikat kuulamas

Geniaalseid ideid genereerivad ka teised Hong-Kongi stsenaristid, Sun Taami(2007) omad näiteks. Püstihull politseiuurija kes näeb inimeste sisemist(i) mina(sid). See osa filmist on ülilahe, aga krimifilm mille paha mees on kohe alguses teada (ära arvatav) ei paku just erilist pinget. Isegi kui paha mees osutub lõhestunud isikuseks, sest selle liini mängib Identity(2003) palju paremini välja. Märkimisväärne saavutus aga potensiaali oli kõvasti rohkem.

mitu inimest on pildil?
sõltub vaatajast


Foxy Brown(1974) on hea valik kui a) midagi väga sügavamõttelist vaadata ei viitsi või b) eesmärgiks on elu jooksul ära näha kõik Pam Grieri filmid. Coffy on leidlikum nii vägivalla kui dialoogi osas, seksikam, lihtsalt parem film.

ilmselt kinoajaloo pikim keel

0 comments: