27 aprill 2008

Nostalgitseme

Siis kui rohi veel rohelisem ja taevas sinisem oli, tegutses Eestis selline telekanal nagu TV1. Märkimisväärne on see fakt sellepoolest, et mida iganes TV1 ka muul ajal näitas, laupäeva (või reede, mälu pole enam see) hilisõhtul olid eetris Smith & Jones ning Eddie & Richie aka Bottom. Teismeliseeas nooruki maailmapildi (no vähemalt huumoripildi) kujunemisse andsid need kaks seriaali olulise panuse ja loogilise arenguna on neile kahele järgnenud Blackadder, Gentelmen's League, Big Train, Black Books, Spaced, Monty Python, Fawlty Towers ning Not the Nine O'Clock News. Inglaste puhul on kõige meeldivam see, et seriaali tehakse mitte senikaua kui reklaamirahad jooksevad vaid seni kuni ideid on.
Igatahes sõber Metsavana (kelle postitust loe siit) mahitusel sai Eddie & Richiega tutvust värskendatud täispikka šedöövriga Guest House Paradiso(1999). Richie korterist on mehed ilmselt välja visatud, kuid hämaraid teid pidi hangitud rahadega on mehed soetanud endale looduskaunil pankrannikul asuvad külalistemaja. Idülli rikuvad vaid tüütud külalised ja vahetus naabruses paiknev tuumajäätmete puhastusjaam.
Bottomi poisid ei ole kunagi erilise vaimuerksusega silma paistnud, kuid selle vajakajäämise teevad nad tasa puhta entusiasmi ja tegutsemislustiga, mille käigus tavaliselt keegi, veelgi tavalisemalt nad ise, viga saavad. Liikumapanevaks jõuks on neil kahel seejuures kõige elementaarsemad asjad, raha ja seks ning Eddie puhul ka korralik kärakas.
Paradiso ei ole kindlasti mitte jakobson, mis mis kõigile meeldib, kuid kiiksuga huumorist ja sõbralikust törtsust vägivallast lugupidavale filmisõbrale siiski soovitatav vaatamine.

0 comments: