21 märts 2010

Film, milles ühtegi trolli ei ole / Troll 2 (1990)

Uuema aja katsetuste kõrvale ka üks klassikalisem kolefilm. Tabeleid uskudes grammi võrra halvem film kui American Ninja V, aga sutikese parem, kui Hottie and the Nottie. Tegelikult on meil tegemist klassikalise karjainstinkti ilminguga. Tänaseks päevaks ilmselt kultusfilmi staatusesse tõusnuna kükitab ta rahulikult, kedagi häirimata, plaadilaenutuse riiulil ja ootab kuni järjekordne vaataja, kes on juhtunud seda püha-jumal-stseeni nägema, ta sealt kaasa haarab.

Perekond Waits sõidab maale elama. Vahetuse korras. Teravate elamuste jahil ja perepea sunnil. Viimane nimelt arvab, et maaelu on üle kõige. Kohaliku linnakese nilboG elanikud siis püüavadki kõigest väest, et linnavurlede kohalviibimine võimalikult meeldejäävaks muuta.Mis siin salata, eks ma isegi põhiliselt selles lootuses end vaatama sättisingi, et selliseid OMG (high five, Soprano) hetki üksteise otsa laotakse. Laoti küll jah, aga kas oli mört pude või meistrimees eelmine õhtu kõvasti küprokit pannud, aga kippus see eeskujulikult halbadest momentidest ehitatav monument vähe kiiva kiskuma ja ringi vahtima ajavasse keskpärasuse sohu vajuma. Lihtsalt tuima näoga ette loetav tekst on ainult piiratud arv kordi naljakas. Vahelduseks ja oma näitlejavõimete proovile panemiseks oleks võinud iga tegelane selliste parajate 10 minutiliste intervallide tagant OMG või DVDSCR või FTW või RTFS karjuda.Igatahes nii räägibki, ehk elus esimest korda üht odava väljanägemisega filmi näinud vaataja järgmine kord mingi suvalise hiigeleelarvega blockbusteri piletisabas seistes sõpradele, et Troll 2 oli ikka hirmus saast. Puistab veel varukast trivia fakte lisaks oma väite tõestuseks ja lubab, et vaataja aju purtsatab kõrvade kaudu välja ja silmad jooksevad kolju sisse peitu. Ma ei vaidle vastu, et tegemist on halva filmiga, aga temast jääb vähemalt midagi meelde. Seksistseen popkornikuhjas, OMG!!!
Tänu mõningasele ebaühtlusele kahjuks mitte tõeliselt hea halb film*, aga kindlasti mitte halb halb film**. 0% fresh ja keskmine hinne alla kahe on ülekohtune, 2012 näiteks on tervelt 39% fresh ja hinne kuue kandis.

* hea halb film - säravalt halb, pidevalt ja ühtlaselt. Täis stseene mis panevad su oigama/naerma/juhmilt jõllitama/uskumatusest silmi pööritama ja mille meenutamine sulle aastaid hiljem naeratuse näole toob.

** halb halb film - hale läbikukkumine. Film, mis omab potensiaali olla hea film ja/või mida tehes punnitatakse hea filmi tegemise nimel, aga mis imeb vilinal. Komöödia, mis ei aja naerma; draama, mille tegelaste käekäik sulle huvi ei paku; põnevik, mis hoiab sind ärkvel vaid regulaarselt toimuvate plahvatuste abil.

3 comments:

Kalmsten ütles ...

Kas Troll 1-es ka FTW või OMG röögitasse?

paranoiadisco ütles ...

Võin ise vastata. Esimene osa on lihtsalt nunnu perefilm, kus ei röögita, vaid lastakse laua peal elaval puravikul vaikselt soiguda... ning kus inimesed metamorfoosi läbi käbideks saavad.

Kalver ütles ...

äi tea, põle näinud.