11 mai 2009

Rentslimiljunäär

Eesrindliku filmiblogijana on nüüd siis ka minul eelmise aasta parim film, Slumdog Millionaire(2008), oma silmaga üle kaedud ja põhjust siin muljetada.
Teenelise irisejana ütleks siis, et raudselt parem kui Benjamin Button, aga vaevalt küll et eelmise aasta parim film maailmas. Algas küll võimsalt, aga siis ju vajus ära. See nätakas, mille Jamali ema sai ja see kena lastesõbralik härrasmees, kui oleks sama võimsalt edasi lastud siis laulaks ma ka siin Dannyle kiidulaulu, aga sealt edasi algas allakäik. Palja eksootikaga endise liiduvabariigi kodaniku ei püüa. Arvestades juba mitmeks Eestiks meie koduvabariiki jagatakse, siis ma kujutan ette küll, kuidas on tohutu hulk inimesi, kes uskumatu näoga vaatasid mismoodi paralleeluniversumis elu käib ja tasakesi enda lohutuseks sosistasid, It's only a movie. Silmale ilus vaadata oli see muidugi küll, aga ilu ju patta ei pane, oleks midagi veel tahtnud. Mõne nätaka näiteks.
Huvitaval kombel on mõlemad nähtud nominendid kasutanud montaaživõtet, kus filmilint tagurpidi käima pannakse. Õnneks siin küll veidi lühemaks ajaks, aga kahju sai ikkagi tehtud. Mõtetu eputamine, mis midagi olulist juurde ei andnud.
Niigi lühikese jutu kokkuvõtvalt võib siis öelda, et korralik meelelahutus, ei midagi enamat, mitte selline parim film, mida ühe uuesti vaadata tahaks. Samas on Akadeemia ka halvemaid filme pärjanud, Million Dollar Baby(2004).

4 comments:

Ninja Robot ütles ...

Aga mis siis parem eelmise aasta laiatarbefilm oli? Ühtegi suurt eepilist teost eelmisel aastal polnud ja ka halastusoscarit polnud kellelegi anda (a la Scorsese ja Departed). Sellised plaanis üpris loogiline lahendus akadeemia poolt.

Kalver ütles ...

jaaah, hea küsimus muidugi, aga kas ma nüüd kõige õigem inimene sellele vastama olen, esiteks juba see, et ma uusi filme mõningase viitega vaatan.
Aga no võibolla isegi et üks neist ülejäänud nominentidest, mida ma näinud ei ole. Reader omab kindlasti potensiaali mulle sümpatiseerimiseks, kui just peaks mingi alternatiiviga veel välja tulema, siis Dark Knight? Veel ka Body of Lies ja Speed Racer ja Definetly, Maybe jätsid mulle parema mulje, aga no sellest saan isegi mina aru, et need kolm nüüd ka seda au ei vääri.
Tegelikult võiks muidugi olla ka selline võimalus, et peapreemia jäetakse lihtsalt välja andmata.

Unknown ütles ...

Millionibeebi sai minult 10.

Kalver ütles ...

nujah, eks ta ole jah maitse asi. aga muarust olid nii see poksiva tüdruku kui ka paar aastat varasem leinava isa film kaugelt vähem kiitust väärt, kui nad tegelikult said. mis täpselt mind segama jäi, kes seda enam mäletab, aga ei meeldinud nad mulle, niipalju ma tean.