19 märts 2012

Emarebane! / Vixen! (1968)

iidne võrgutustants: "Heeringas Vixeni pihus"
Kui on reegel, on loomulikult ka erand.
Erand nimega Russ Meyer. Suure südamega mees, kes kunagi näitlejannat selle pärast võtteplatsilt ära ei ajanud, et tol loomingulise põlemise tuhinas riiete selga panemine ununes.
Asjaarmastajast meyeroloogina ütleks, et siiani nähtud filmidest oli siin tasakaal kõige paremini paigas. Oli nii rohkelt alastust kui ka toona väga aktuaalne probleem (Russ Meyeri kastmes).
...ja see pole film ega midagi kui motikaid ei ole
Nipp on selles, et need kaks hoiti täiesti lahus. Esimene kolmveerandtundi süütu seksikomöödia, edasi lajatati siukese maailmavaluga, et ugri doom ei saa ka rinnale. Iirlasest kommunist üritab neegripoissi Kuubasse talupojaks meelitada, aga rinnakas rassist räägib poisi ümber. Kohe nii hästi räägib, et to paneb jooksuga värbamispunkti poole jooksu, sest 50000 musta meest on juba Vietnami kaevikutes ootel.
pigem ma ootaks järgmisest stseenis seda, et mees hüppab kännu peale püsti ja kukub dziigi vihtuma, kui et ta kommunismuse hüvedest pajatama hakkab
Kõigi suurte ja väikeste pervertide innu jahutamiseks on aga aus ära mainida, et kuigi ühe käe sõrmedest jääb vajaka kõigi filmis nähtud seksistseenide üles lugemiseks ja muu hulgas astuvad ühtesse ka õde ja vend, siis erutavaks võib seda filmi pidada 12 aastane poiss, kelle kokkupuude vastassugupoolega piirdub pesukataloogi kriitpaberiga. Ja tegelikult ei tohiks ta seda filmi üldse vaadatagi, sest MPAA on Vixenit õnnistanud X-reitinguga. Sest miskit ei kahjusta noore inimese maailmapilti rohkem kui paljad rinnad*.
Kahjustage terviseks.


neiu on hetk tagasi ise enda rinnahoidja puruks tõmmanud. milline rollile pühendumine!
silmarõõmu kõigile semiootikutele

 *hea küll, lisaks katmata ihule näidati ka vägistamiskatset, alkoholitarbimist ja vihjati uimastite kasutamisele.

0 comments: