24 jaanuar 2012

Viimane vagun vasakult / L'ultimo treno della notte (1975) / Night Train Murders

Kaks noort tüdrukut sõidavad rongiga ühe vanemate poole jõule veetma. Kaks noort pätti pagevad neid jälitava politseiniku eest sellesama rongi peale. Enam mitte esimeses nooruses naine satub ka juhuslikult just seda transpordivahendit kasutama. Kas Piilupart rongijuht oli, jäägu vaatajale mõistatamiseks.
Igatahes. Naine ja mehed leiavad omavahel kiirelt ühise keele ja kinnitavad värskelttärganud sõpruse kehavedelike vahetamisega. Noored neiud on ehmunud. Õhtu hakul vahetatakse ronge ning edasi läheb juba Jungfrukällan/Last house on the left rada.
Küllaltki igav vaatamine. Eriti veel sellest hetkest alates, kui tabas äratundmine, et mis filmi itaallased järgi teevad. Omal verisel moel rääkis selle Bergmani loo ju Craven juba ära, Lado lisas õige vähe. Kui väga pingutada, siis põhimõtteliselt annab nimetu naise mõelda nimetu/sihitu vägivalla sümboliks, sest oli ju tema see, kes kuumaverelisi pätipoisse mõrvale suunas. No ja see uskumatu perv oleks ka ilma naise tähelepanuta ainult vaatamisega pidanud piirduma ja käänispeaga nuga poleks ka noormehed ise vast sedasi kasutanud.
Aga no nende üksikute hetkede pärast kohe Video Nasty listi pista? Minusugusel veidrikul lähevad ju kohe silmad särama ja mõtleb ei tea mis kokku. Vaadake pigem altpoolt pilte või siis Jungfrukällanit.


saame tuttavaks 
mina vä? niisama piilun siin, und ei tule.
põhjus nr. 1 
 põhjus nr. 2 
tagajärg nr. 1
 tagajärg nr. 2

0 comments: