10 jaanuar 2012

Lohetätoveeringuga tüdruk / The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Võrdlev postitust Fincheri, Oplevi ja Larssoni teoste põhjal.

Nii palju kui hetkel kinodes jooksvast filmist inspireeritud arvamusi silma on jäänud, siis enamik arvajaid on mõlemat filmi näinud ja raamatut lugenud. Mis tähendab ühtlasi ka seda, et filmi sisu on huvi tundva inimese jaoks korduvalt lahti räägitud ja ma saan kohe võrdluse juurde siirduda.
Kohe pärast seda, kui täiesti ausalt tunnistan, et Zeppelini "Immigrant Song" on nii hea lugu, et seda bondifilmi vääriliste algustiitrite ajal kasutav linateos saaks andeks ka maskeeringu, mille alt habemetüügas välja punnitab.
Võibolla.
The Girl with the Dragon Tattoo Opening Titles from Onur Senturk on Vimeo.

Nüüd siis aga võrdlus.
punkt 1. Noomi Rapace on parem Lisbeth kui Rooney Mara. näitlejatöö koha pealt pole midagi norida, aga välimus ja olek annavad Noomile edu.
punkt 2. stsenaristid on Daniel Craigi Mikael Blomkvisti suhteliselt juhmiks mugandanud. kõik raskemad läbiampsamised on Lisbethi kanda jäetud. Michael Nyqvist oli võrdsem partner.
punkt 3. Stellan Skarsgardi Martin oli ülivõimas. Tema viis minutit tähelepanu keskpunktis on kahtlusteta väärt kohta raamatus "1001 stseeni mida elu jooksul nägema peab".
punkt 4. raamatutruum on, üllatus-üllatus, Fincheri film. õnnetu kassi, tulusa investeerimisvõimaluse ja kibeda lõpuni välja. ühe erandiga.
punkt 5. mida iganes ühe "ajalehe" filmiblogi ka ei väidaks, kadunukese saladuse lahendus on rootslaste filmis sama moodi kui raamatus lahendatud, Fincher läheb vähe teist teed.

Ning kohtunikekogu otsusega võtab siit punktivõidu ... Lohetätoveeringuga tüdruk by  David Fincher. Napilt, peamiselt kõhutunde alusel.

3 comments:

siidiliblikas ütles ...

Ma valisin samal alusel võitjaks rootslaste oma. :)

Metsavana ütles ...

Spämmilinnuke möllab ka siin.

Metsavana ütles ...

Minu bloogi on ta juba kaks korda sirtsutanud.

Aeg lapp ja puhastusvahend haarata.