26 aprill 2010

HÕFF: reede

Hõffil käidud nigu nipsti ja nüüd on aeg kokkuvõtteks. Selleks läheb taaskord käiku ametlik festivaliülevaate formaat.

Rändaja (2010) - Ei jätnud väga head muljet. Nimetu õudus paksus metsas idee on juba nii laialt sisse trambitud rada, et seda mööda võiks vabalt vankriga logistada. Võibolla olekski võinud rohkem sellist rahvuslikkust rõhutada. Neiu undrukusse riietada, pastlad jalga ja vankriperale upitada. Korraliku ugri-doomi teha.
Dialoogi puisus kusjuures ei häirinudki. Mida mõistliku sa ikka oskad sellise mehega rääkida, kes sulle parditopise külakostiks toob.
La Horde (2009) - Nii palju, kui mul seda prantslaste filmi näha õnnestus, siis mulle väga meeldis. Sisuliselt tundus nagu Banlieue 13 järg. Kohati jättis koomiksliku mulje ja Romero üleks nende uuema aja zombiede kohta ehk paar kõvemat sõna, aga töötas see kompott väga hästi.
Erilist äramärkimist väärivad stseenid, kus zombiedele käte ja jalgadega kümpsi kütetakse ning kirvega veteran oli lausa suurepärane kõrvaltegelane.
Kahjuks oli festivali ajakava selline, et pidin enne lõppu ära jooksma.
Sex Galaxy (2008) - Aga vähemalt oli see jooksmine asja pärast, sest Seksigalaktiga oli üks hea film. Kõige rohkem meeldis ja üllatas mind see, et vedas kenasti lõpuni välja. Väike hirm alguses oli, et stardist pannakse hooga minema, aga ühel hetkel saab kütus otsa ja jäädakse rahulikult orbiidile tiirlema. Ei olnud midagi sellist. Lõpuni välja oli naljakas.
Enne aga kui ise filmi vaatama asute pange silmad kinni, lausuge kõva häälega Voyage to the Planet of Prehistoric Women ja kui see tasakesi erutusest värisema ei pane, siis kardetavasti ei ole Mike Davise vaimusünnitis teie jaoks.
Tetsuo (1989) - niigi heale filmiõhtule pandi ka väga korralik punkt. Laupäeval hostelis ühe filmisõbraga vähe juttu ajades rääkis mees, kuidas ta ainult selle pärast Haapsallu oligi tulnud, et seda filmi suurelt ekraanilt näha.
Täiesti arusaadav. Hullu tempo, tõmbleva kaameratöö ja puhta pöörase fantaasialennuga film jättis suurelt ekraanilt väga vinge mulje. Mitte väike osa ei olnud selles ka kuulmekilesse peksval heliribal.

10 comments:

J ütles ...

A millal me tolle oma teise filmifestivali ikka ära teeme? Oled kuupäevale ka mõelnud?

Kalver ütles ...

no kui juba nii konkreetselt küsid, siis peab mingi kuupäeva paika panema.
Kuidas seltsimeestele sobib reede 7. mai (no ja ilmselt tuleb laupäeval jätkata)?

Metsavana ütles ...

Kuidas sul ekraaniga on? terve juba?

Kalver ütles ...

ketser!!!
selliseid filme tahad arvutiekraanilt vaadata.
mul on triikraud juba tuline ja voodilina pesumasinas.

J ütles ...

Praegu mul midagi seitsmendal plaanis ei ole. Kuna teil oli suur kihk toda ka näha, ja mina ka muretsen, et te seda suurtööd vaatamata ei jäta, siis kas arvad, et siis Avatar veel kinos?

Kalver ütles ...

krt Xipe on pisi-Kärmas juba, nii teravalt oskab küsida.
koduleht hetkel järgmise nädala kinokava ei näita, ehk tuleb soojendus juba tõesti see nädal ära teha.

Metsavana ütles ...

Miks me seitsmendani peame ootama ?

Metsavana ütles ...

OSNFF on juba isegi veninud nagu tatt mööda pikki kuid, idee tekkis juba talvel.

Kalver ütles ...

seitsmes oli kindla peale minek
see nv läheks kombineerimiseks, aga kui tõesti enam ei kannata, siis äkki isegi...

Cinoom ütles ...

Esimene päev HÕFFil
http://www.youtube.com/watch?v=BCsXESazw0I