02 märts 2010

Värdjate päevikud / Mutant Chronicles(2008)

Vot selline peabki üks halb film olema. Ei mingit katsetki üle oma varju hüpata. Lihtsalt algusest lõpuni halb. Maailm on taaskord hävimisohus, seekord läbi mingi iidse masina, mis maapõues kükitab ja korralikud inimesed superzombiedeks muudab. Iidses templis iidsetest aegadest saadik masina kohta päevikut pidanud mungad valivad endi seast ühe välja ja saadavad selle Tähtsa Mehe jutule, et see aitaks kokku panna parimatest parima segavõistkond. Kes siis läbi lugematute ohtude teed raiudes/tulistades/õhkides maapõue laskuks ja neetud kaadervärgi välja lülitaks. Võtmega, mida hetkel anda ei ole, aga parimatest parimad suudavad kindlasti vajalikul hetkel improviseerida.Esimesed viisteist minutit on reamees Ryanit meenutav intensiivne madistamine, mille lõpetab filmi esimene (ja mitte viimane) ennastohverdav kangelastegu. Ohvitser jääb maha alluvate taandumist katma. Üks neist pääsenud alluvatest valitakse hiljem loomulikult poliitiliselt korrektsesse supermeeskonda. Neeger, pilukas, rindadega mees - kõik olulised sood ja rassid on kaetud. Iga rühma liige on vajadusel võimeline tinakuule sittuma. Nii badassid on nad. Ja tulistavad nad eranditult puusalt. Ma oleks subtiitrite tõlkijat kättpidi tänama läinud, kui ta oleks klassikaliste perse, türa jt. roppuste asemel kasutanud väljendeid mutisitt ja põdrakusi.Ühes suurepärases stseenis süütab üks mees esiplaanil sigareti ja tagaplaanil laseb purunenud päästekapslis viga saanud meeskonnakaaslane end granaadiga õhku. Vigastatu ei oota niisama surma, ta ei lase endale kuuli pähe, ta nõuab endale granaadi. Sellest enam rohkem badassiks minna ei saa. Või siiski, sigareti süüdanud mees, kes on päästekapslist umbes viie meetri kaugusel, ei vaevu isegi mitte pead keerama. Mis on selle stseeni kõrval surivoodil jampsiv Orson Welles või peegli ees veiderdav de Niro.Eriti mõnusaks tegid filmi aga need toredad masinad. Mitte see mis maa-alla peidetud on, kuigi oma platvormmängulik võlu oli ka temal, vaid need teised. Need mis koosnesid suures osas erinevatest hammasratastest ja kolbidest ja mille südameks oli aurukatel. Hammasrattad lihtsalt on seksikad.

lõpetuseks filmiga mitteseonduv erootikalaks

3 comments:

paranoiadisco ütles ...

Nõustund! Täitsa meeldiv üllatus oleks selline film mõne Prisma või Säästumarketi saastafilmide korvist leida.

Kalver ütles ...

ma arvan, et DVD2002 (või kes iganes meil kohaliku plaaditurgu kontrollib) ootab seda, kuni Iron Sky välja tuleb, et saaks box-seti välja lasta.
Soovituslik hind 39.90

Kalmsten ütles ...

njaaa...peale esimest veerandit läks minuarust talumatult igavaks, , aga lõppmuljes kompenseeris algus kõik hilisemad puudused...

Minu arust võiks ta ka eliit DVD-de hulka panna ja 24.90-ga müüa või isegi riskida ja müüa eriti elitaarsete filmide hinnaga, ehk siis "Sanctus 14.90-ga" - ma ostaks ikkagi.