17 märts 2010

Mega Shark vs. Giant Octopus (2009)

Üle oja mäele, läbi oru jõele. Kõlab hästi küll. Peaaegu, et sama hästi kui Mega Shark vs Giant Octopus. Krt, ma näen elavalt vaimusilmas etlemiskonkursi, kus noormees astub lavale, kummardab, lausub: "Mega Shark vs Giant Octopus" ning žürii esimees tõuseb püsti ja aplodeerib. Pinge, ähvardus, ootusärevus, hirm - need ja veel palju teisi omadussõnu on sellesse pealkirja peidetud.
Kahjuks on kogu aur kulunudki selle geniaalse pealkirja ja samaväärselt suurepärase treileri välja mõtlemisele. Lubatud kahte giganti ja nende vahelist surmaheitlust näeb häbiväärselt vähe. Suurem osa filmist askeldavad perverdist vanamees, realiseerimistähtaja piiril naisteadlane ja poliitilise korrektsuse huvides kaasatud asiaat niisama odavate kulisside taustal. Ajades suust välja teksti, mis isegi kaasnäitlejate arvates on kergelt naeruväärne. Mitut puhku mõni tegelane ütleb midagi ja kaadris olev kaaslane jääb teda korraks juhmi näoga vaatama. No ja loomulikult lööb filmis kaasa Lorenzo Lamas.Stsenarist on ilmselt Jääaega vaadanud ja mõelnud, et mis siis saaks, kui sellest jääpangast midagi tõeliselt põnevat välja sulaks. Nende mõttetute loomade asemel võtan hoopis paar oma tuttavat ja Lorenzo Lamas on mulle kah paar võttepäeva võlgu. Ning hai võiks lahingulaeva pooleks hammustada ja kaheksajalg puurtorni peal pingeid maandada.Kõlab nii paljulubavalt, aga vaadata oli suht igav, sest hiilgavalt halbade stseenide vahel oli liiga palju tavalist halli keskpärasust. Madusid kah ei olnud ja need harvad korrad, kui kaks peategelast ekraanile lasti, oli tihtipeale kogu stseen arvutis valmis joonistatud. Neil puhkudel, kui oldi CGI reaalsete kaadritega ühendatud oli tulemus superlahe, ülejäänutel oleks nagu mingi 90. keskpaiga arvutimängu cutscene vaadanud.
Kuskilt oli Asylumi poistele näppu juhtunud ka materjalid mingi teise filmi võttepaigalt, ju oli montaažiruumi koristaja oma jope. Kokkuhoidlike meestena pisteti stseenid oma filmi joonelt sisse. Kopteriga tiirutamine ja seina sõitmine näiteks. Piloot jäi magama vä? Isegi selle filmi kontekstis oli tegemist küllalt mõistetamatu seosega. Piisavalt kummalisega, et segama jääks.
sõidaks õige seina. nii pulli pärast. las siis nuputavad.

Ja need kenad näpud klaviatuuri klõbistamas (korduv stseen). Kelle käsi see on? Teadlasepiigal on ju küüned värvimata. Kelle pikk karvane käsi siis ikkagi nuppudele vajutab ja tegevust kontrollib. Jälle üks põnev kõrvalliin juures.

3 comments:

Kalmsten ütles ...

Nu mees...nu mees...nu mees...nu mees...nu mees....eelmise aasta parima filmi kohta ikka niimoodi küll ei öelda!!!!...tead sa...tead...sa tead...ma küll ei mäleta, aga mina vist panin küll 11/10 või isegi 12/10....et nagu what???
Profesionaalide arvamus nagu ei koti üldse jah..et vaja ikka omamuudi olla jah???
et nagu..et nagu...on nüüd süda rahul jah..
Tead sa....!

Kalver ütles ...

pagan, tahad ikka kõige paremat, aga välja tuleb nagu alati.
egas ma siis meelega, kulla MNC, ei olnud mul ju filmivaatmise ajal ühtegi õpetatud seltsimeest kõrval, kes oleks keerukaid kohti lahti seletanud ja minu jaoks mõistetvasse keelde ümber pannud.
omaenese pisikese arunatukesega pidin katsuma seda monumentaalset teost desifreerida ja nagu ma seda määratult peenetundeliselt esitatud kommentaari lugedes taipasin, siis olen suurejooneliselt läbi kukkunud.
siinkohal ei jää midagi muud üle, kui esitan on siirad vabandused ja kohe pärast seda, kui isa Fjodor on lõpetanud õppetunni teemal "Miks on Conan läbi aegade maailma parim film" olen valmis õppetunniks "Miks on MSvsGO möödunud aasta parim film."

Kalmsten ütles ...

Ja kahe tunni vahelisel hingetõmbepausil, astub lavale pisike Metsavana Tartust ning deklameerib meile katkendeid, suurteosest "Kuristik Rukkis".