19 detsember 2011

Punamütsike libahundi vastu / Red Riding Hood (2011)


Väike rollimäng.
Oled ühel korteripeol ennast juba parasjagu mõnusalt ära sättinud ja kätte on tulnud joutuubi disko aeg. Rotatsiooni korras on jõudnud kätte sinu aeg mõni eriliselt cämp lugu mängima panna ja end  sulnite kaheksakümnendate italomuusika rütmis tooli peal keerutades tuleb sul suurepärane idee ka korraks facebooki logida ja PimpVilles oma lõbumajade eest katuseraha ära maksta, et mõni konkureeriv sutekas su neiudele käppa peale ei saaks panna. Ülevas meelolus olles unustad ennast aga välja logimata ja järgmine diskor haistab suurepärast võimalust väheke pulli teha. Klassikalise seksuaalse sättumuse muutumise teemalise staatuseuuenduse asemel "meeldib" talle aga hoopis Paddington 4ever After kommuuni jõulumäng, mille peavõiduks on lennureis koos kõigi Twilighti osalistega.
Saatuse irooniana õnnestubki sul peavõit kotti pista ja eriti julma pöördena ei ole sul ka õrna aimu, mis seltskonnaga koos see reis toimuma saab. Ning sel hetkel kui sa oma toolil istud, rihmad kenasti kinni ja trobikond vampiire ja libahunte "Surprise!" karjudes lennukise trügib, pole sul enam põgeneda mitte kuskile mujale kui tualetti. Kolm tundi, 16 piinliku rajule kõhuhädale viitamist ja 28 Mile High Clubiga ühinemisega tagasilükkamist hiljem halastab aga kõigevägem sulle ja progressiivsemale osale filmisõpradest ning suskab välgunoolega sabatüüri küljest. Katastroofi elate üle ja leiate end üksikult saarelt sina, esimese Twilighti lavastaja Catherine Hardwicke, kinotehniline aparatuur ja filmivalik, mis sul silmist verepisarad jooksma paneb. Twilight 1 - mitu, Abduction, Water for Elephants ja Red Riding Hood. Teoreetiliselt on ka võimalus, et nad ei pane vaatamise ajal su pead plahvatama, aga väga nagu ei kisu järgi uurima. Samas mida muud sa hilistel õhtutundidel oma palmipuu otsa ehitatud onnis ikka teed?

Sellises situatsioonis mina soovitan ette võtta Punamütsikese, küll mõneti erinev Perrault'i või vendade Grimmide versioonidest, aga vähemalt Amanda Seyfried on silmale küllalt leebe vaatepilt ja Gary Oldmanil on lahe elevant.

0 comments: