02 märts 2011

Must Luik / Black Swan (2010)

Ei saa küll öelda, et Aronofsky mingi mu eriline lemmik on, aga vähemalt võib kindel olla, et film mille lavastajatoolil Darren istunud on, sind klišeedega ei löö. Ning võib täiesti osutuda, et kui veel vaatamata Reqiuem for a Dream kasvõi ligilähedaselt sama heaks osutub kui Black Swan, alustan ma järgmine kord teksti sõnadega, üks mu lemmiklavastajaid, Darren Aronofsky...Eks ta muidugi ole suht uskumatu endagi jaoks, et film noorest ambitsioonikast baleriinist, kes peab endas Musta Luige tantsimiseks vajaliku pimeda poole avastama, ühele kolossaalselt ebaromantilisele mehele meeldida sai. Üks töökaaslane arvas juba selle peale, kui ma ütlesin, et ma seda filmi vaatamata lähen, et ma nalja teen ja minu kinnituse peale, et piletidki juba ostetud, oletas et ju ma tahan lihtsalt seda treileris näidatud lesbistseeni täispikkuses suurelt ekraanilt näha. Mis on Darreni poolt äärmiselt kena tegu. See stseen filmi sisse susata. Nii on sul saalist välja tulles ja mõne tuttava mehega kokku joostes suurepärane võimalus maha sülitada, kärakas peeru lasta ja kiita, et eks ta muidu üks huinamuina oli, aga vähemalt Natalie ja Mila amelesid vähekese voodi peal.
Minu enda filmielamusele aitas muide täiesti kogemata kaasa ei keegi muu, kui Marko Reikop. Mõni päev enne kinoskäiku klõpsisin õhtul teleka ees niisama kanaleid ja sattusin Ringvaate peale, kus Marko kellegi baleriiniga juttu ajas. Teemaks Luikede järv ja parasjagu arutati just selle üle, et vahel harva tantsib ühes etenduses Musta ja Valget luike erinev neiu. Suvaline kild, mis aga filmivaatamise kohe palju põnevamaks tegi, minu jaoks oli tänu sellele kogu aeg õhus võimalus, et ka Darren oma filmiga seda rada keerab.
Darren läks aga hoopis seda rada, et lajatas visuaaliga. Natalie ja Mila voodil müramas, mmm.... No ja käras see esietendus kah. Ning kõiki väiteid, et ma seda su lahti jõllitasin, ma eitan. Igatahes, peab King's Speech ikka väga hea film olema, kui Akadeemia hallpead, selle Black Swan'ist paremaks hindasid. Eks ma varsti saan teada.

3 comments:

Anonüümne ütles ...

Nin tänu sellel filmile, teab yks vahva Ameeriklanna, mis asi on Eesti :)

http://ethelkxxk.wordpress.com/2011/02/25/ahmis-ameerika-tadi/

Metsavana ütles ...

Ma oleks silmagi pilgutamata leidnud tädile veel terve hulga klassikalisi filme mida eestlased teinud on :)

Metsavana ütles ...

Minuarust välismaalastele Eesti kohta luiskelugude rääkimine on alati väga vahva ajaviide võõral maal viibides.