04 juuli 2008

Tagaotsitav

Kiirtoit on saadanast, vähemalt avalik arvamus on seda meelt. Vahel tuleb aga tahtmine ohtliku elu elada (eriti suveperioodil) ja siis tõmban nokatsi silmadele ja lähen võtan ühe kahekihilise burksi ja pepsi. Või siis lähen kinno mõnd ollivuudi möllufilmi vaatama.
Sedakorda siis Wanted(2008). Seda et Timuri filmid ohtralt silmarõõmu suudavad pakkuda, see on juba Dozoridest(2004, 2006) teada ja selles osas ei saa Tagaotsitavale ka midagi ette heita, trikitatakse korralikult. Öisest vahtkonnast tuttav autoflip tehakse siin ära edevas sportautos, varjudemaailma idee on küll lihtsustatud südemepekslemiseks, aga seose lõi ära, rongiõnnetusega pingutati sutike üle, aga ju siis eelarve tahtis täitmist. Seda kuidas sihtimata 50 sammu pealt märklauda tabada saime tõesti aimu juba Shoot 'Em Upis(2007) ja Wanted jätkab sealt kus teistel pooleli jäi. See et füüsikaseadused CGI mailmas ei kehti on paratamatus ja kui miski efekt selle pärast ekraanil parem välja näeb, et gravitatsioonijõudu millekski ei peeta, no mina suudan sellega leppida.
Mis mulle aga hinge ei mahu on see miks Wantedi kangelastest kloune taheti teha, kui sa oled 1000 aastat vana salaordu liige/professionaalne tapja, siis millest tuleb see ületamatu soov jaburaid kilde rebida. Esimesed kolm korda oli I'm sorry isegi naljakas, edasi enam mitte. Samas see kuidas mees oma "parimale" sõbrale kondoome ostis, oli hea liigutus.
Negatiivse poole pealt veel siis sutsu pikk (loe:lohisev) oli Wanted ka, algus kohe eriti. Kus need kääridega poisid siis on, kui neid tõesti vaja oleks?
Ootamatult sügav teema (kogemata?) toodi aga sisse igaviku kangastelgedega, kas ühe inimese kannatused on õigustatud, kui ühiskond tervikuna sellest võidab? Freemani lõpukõne lörtsis selle küll ära, muidu normaalsena tundunud vanahärra hakkas ennast ootamatult jumalaks pidama, aga ikkagi.
Raudselt positiivse poole peale, ilma igasuguste mööndusteta, saab veel Elfmani pingutuse kanda, suhteliselt harva kui ma pärast filmi lõppu tunnen huvi selle vastu, kes heliriba eest vastutav on. Wantedi soundtrack on aga kohe kindlasti muretsemist väärt.
Ja selle positiivse noodiga võibki sedakorda postituse lõpetada.

frontflip (ühes teises filmis)

vene "ferrari"

Eye of the Tiger mängis taustal. NOT, aga oleks võinud

Matrix kohtub Dnevnoj Dozoriga

0 comments: