27 märts 2008

Kindlasti, võibolla, äkki?

Miks reklaamitakse filmi kui selle ja tolle filmi tegijate uut meistriteost, kui tegelikult on ühine vaid produtsent? Love Actually (2003) on Richard Curtise film algusest lõpuni, väidetavalt on Definitely Maybe (2008) aga Love Actually filmi tegijate uus linatöö. No ei ole ju üldse, samahästi võiks Transformerit King Kongiga võrrelda, mõlemas on suuuur peategelane.
Definitely, Maybe ise ei lase ennast selest võrdlusest õnneks segada ja pakub vaatamiselamust täie raha eest. Romantiline film, mille tegelased käituvad nagu päris inimesed, kuhu küll filmitööstus jõudnud on? Will Hayes on tegelaskuju kellega iga heterosekusaalne mees, kes on olnud pikemajalises kui järgmise-hommiku-suhtes vähemalt ühe elusa naisega suudab samastuda.
Igal žanril on oma reeglid ja kui tegemist ei ole just independent filmitegijatega siis tuleb nende reeglite järgi mängida ja heita romantilisele filmile ette seda, et lõpp on nagunii teada on umbes sama mõtekas nagu viriseda selle üle, et vesi on märg. See on aga ka ainus tõke millest Definitely Maybe nautimiseks üle tuleb saada. Ryan Reynolds üllatab, Rachel Weisz ja Kevin Kline on suurepärane paar ning Abigail Breslin on oma vanuse kohta muljetavaldavalt hea.
Tõeline mees võtab nüüd oma neiu kaasa ja läheb kinno ja ei virise, temake kannatas ju Rambo ära. Lõppude lõpuks võib Definitely Maybe sulle isegi meeldida.

0 comments: