30 märts 2013

Filmiraamatukogu

PÖFF koordineeris BFM sünnipäevaks ühe laheda veebipõhise filmiplatvormi. Ühe väikese konksuga.

25. märtsil avatakse Tallinna Ülikooli Filmi ja Meediakooli (BFM) sünnipäevanädala raames veebipõhine filmiplatvorm Nordic Video Library in Estonia
Ainulaadse filmiplatvormi idee käis välja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis. Ideest arendas veebiraamatukogu Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF). 
"Põhjamaad ja Eesti on kultuuriliselt väga lähedased, mistõttu võiksid Põhjamaade väärtfilmid olla Eestis palju tuntumad kui praegu. Veebipõhise filmikogu eesmärk on pakkuda õppetöös tasuta vaatamiseks nii vanemaid kui uuemaid Põhjamaade filme. PÖFF, kellel tehniline platvorm oli juba välja arendatud, tuli algatusega rõõmuga kaasa ning aasta tagasi käivitunud projekt on nüüd kasutamiseks valmis,” selgitab filmikogu loomise mõtet Berth Sundström, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor.
Videoraamatukogust leiab praegu 36 peamiselt viimastel aastatel valminud Põhjamaade filmi. Esindatud on näiteks auhinnatud Roy Anderssoni Laulud teiselt korruselt (2000), Bent Hameri Köögilood (2003), Tomas Alfredsoni Lase sisse see õige (2008) ja PÖFFil auhinnatud Klaus Härö Uus inimene (2007).
"Tegemist on filmikoguga, mis aasta jooksul täieneb. Pikemas perspektiivis soovime kaasata ka Põhjamaade filmiarhiive ja pakkuda tudengitele head filmiklassikat,” ütles PÖFFi juht Tiina Lokk.
Platvormi kasutajateks võivad registreerida Eestis tegutsevad õppeasutused ja keelekeskused.

Kuna mul erakooli avamise plaanid praegu nõutud arvu kraanikausside puudumise taga seisavad, siis märkisin oma registreerimise avalduses ettevõttena "filmiblogija", ootan huviga kui viisakalt mind pikalt saadetakse.
Aga idee ise on kuldaväärt. Ainuke võimalus nende kolepahade piraatidega võitlemiseks on asjade legaalselt kättesaadavaks muutmine.

0 comments: