16 veebruar 2013

Läbi paksu ja vedela / Silver Linings Playbook (2012)

Kõik teavad, et Akadeemiale meeldivad filmid lihtsatest inimestest. Andke veel paar aastat aega, keegi nupumees teeb Simple Jack'i filmiks ära ja roobitseb seljatäie kuldmehikesi kokku.*
Dustin Hoffman - Rainman, Leonardo DiCaprio - Gilbert Grape , Tom Hanks - Forrest Gump, Michael Clark Duncan - Green Mile: kõik piiratud intelligentsitasemega ekraanikangelased, kelle kehastajad vähemalt Oscari nominatsiooniga uhkeldada võivad. Ja viimase lisandujana Bradley Cooper.
Silver Linings Playbook ei jätnud muidugi midagi juhuse hooleks. Sellest, et üks peategelane ebastabiilne on jäi neile veel väheks, ka kangelanna pidi väikse kaldega olema. Sest keda ikka huvitab kahe tavalise inimese armulugu.
Aga nagu lõpus välja tuli, tehti ikka mind lolliks. Stsenarist oli välja mõeldud puändi, mida ei oleks täie mõistuse juures olevate tegelastega kuidagi välja mängida saanud. RÄME SPOILER Pärast edukalt lõppenud võistlust jätab mees naise keset saali põrandat seisma ja läheb oma eksnaisele miskit kõrva sositama, pöörab ümber ja ... šokk! mingil põhjusel esimene naine ei seisagi enam keset põrandat. Ja mees peab talle tänava peal järgi jooksma.
Aga te pea romantilise komöödia osas ju minusuguse tümika nõuandeid kuulama. Naisterahvast testpublik ütles, et on paremaid filme näinud ja peategelaste vahel polnud keemiat.

*Holokaust oleks ka muidugi kindla peale minek. Mõelge kui lahe oleks olnud, kui Kate Winslet oleks Reader'is ullikesest nunna mänginud.

0 comments: