17 november 2010

Eriti Ohtlikud Pensionärid / Red(2010)

Soprano on mures, et natuke veel ja siinkirjutaja viib perekonna meesliini pidi põlvest põlve pärandatud kuldse klotseri Cinamoni kinokassasse ja katsub selle eest järjekordsele halvale filmile pileteid lunastada. Ei ole see asi veel nii hull ühti, oli kinkekaarte, mis nõudsid kasutamist, on boonuspunktid, mis tuleb enne aasta lõppu laiaks lüüa. Imaginaarne klotser lebab rahulikult riiulil. Ja vahel harva satub ju kinos häid filme ka nägema, nii et kulla kinotöötajad, te veel saate mind nägema. Eriti, kui kavasse rohkem Redi suguseid filme satub.Sest kui peaks hakkama tänavusi suuri möllufilme reastama, paneksin Bruce Willise ja sõbrad esimeseks. Raske südamega ettepoole Machetest, veidi kergemalt A-rühmast ja päris kindlasti Expendablesist. Pärast Vana Kiilaka filmograafia süvaanalüüsi läheks isegi niikaugele, et nimetaks Redi mehe niigi väga mahukasse kullafondi. Nimekirja, millel on mitmeid erinevaid salme, kuid refrääniks jääb alatiseks Die Hard.Kuidas siis nii, nagu Ninjarobot uskumatusest silmi pööritades küsiks? Tänu ühtlaselt kõrgele tasemele. Ei lastud ühtegi piraati pooleks, ei lennatud tankiga, ega kõlgutud soolikate otsas, aga kõik mis tehti tehti hästi. Pidevalt oli kas naljakas või põnev või andis Bruce kellelegi tohlakat. Valutavad puusaliigesed piirasid küll kaasstaaridest vanade peerude roundhousekickide andmise võimekust, aga pahalane pahalase järel tegi vea ja arvas, et surmavalt ohtliku vitaalse vanainimese asemel on tal tegemist poolseniilse ohutu penskariga. Ega endalgi oleks raske maksaplekilise Morgan Freemani või kiilaneva John Malkovichi vastu kätt tõsta. Helen Mirrenist rääkimata. Panen hoopis paar pilti.
Mitte nii plahvatuslik kui Die Hard. Mitte nii stiilne kui Sin City või Pulp Fiction. Mitte nii tobe kui Fifth Element. Aga väga korralik meelelahutus sellele vaatamata.

vanus on Karlil küll juba selline, et noorest lootustandvast andest on vale rääkida, aga loodetavasti mees mõnes möllufilmis ikka veel üles astub, Brucel oli teisega ikka tükk tegemist.

9 comments:

Metsavana ütles ...

Machetest ka parem, ohoo, seda peab ju küll siis vaatama, 11/10 film järelikult.

Kalver ütles ...

mälu veab teid veidi alt, mu õpetatud sõber.
Machete päris 10/10 film minu arust ei olnud.
ei olnud seegi, aga kinost välja tulles oli üldmulje grammikese parem kui Machete puhul.

Metsavana ütles ...

Ma võtsin siin pigem enda seisukohast, et kui Machetele 10/10 annan siis pean vist 11/10 kasutusse võtma kui tõesti parem.

Kalver ütles ...

vaata, vaata...

aga ma väga ei usu, et sina Redi Machetest paremaks pead.

Kalmsten ütles ...

öööh, et siis minu vaatamisjärjekod on selgunud:
1. Expendables
2.Machete
3. Red

Võimalik isegi, et vaatan need järgmise dekaadi jooksul ära, juhul kui mul tekivad ka mingidki soojad tunded 80-e lõpu äksõni, Rodrigueze ja vanade peerukottide vastu.

Kalmsten ütles ...

Niet lähima kümne aasta jooksul võivad ka minu blogisse tekkida hinnangud: 10/10, 11/10, 12/10 ja kui ma ka A-rühma kõlbulikuks(st. seniilseks)peaks muutuma, siis ka 14/10( Forza The 14th Avatar of Ten - you better watch out!).

J ütles ...

Jõhkralt paned, et machetest parem.

Ma ütlen, see väide tekitab huvi küll.

Ma küll reaalselt muidugi ei usu, et see machetest parem on, aga nüüd RED tõusis vähemalt kategooriast "jumala pohhui" kategooriasse "no võib-olla vaatan ära"

Kalver ütles ...

oi türi küll, miks mul on tunne, et hetkel lahutab mind 111 minutit ketseriks kuulutamisest.
aga ega ma oma väitest ei tagane kah. lisan hoopis veel väheke õli tulle.
kui paremat tahta ei oska siis ajavad Alba, Lohan ja Rodriguez muidugi asja ära, aga rafineeritumale maitsele on Helen Mirren ikkagi apetiitsem suutäis.

Ninja Robot ütles ...

"Kuidas siis nii, nagu Ninjarobot uskumatusest silmi pööritades küsiks?"

Kusjuures mu silmad tõepoolest tegidki uskumatusest ringe. Mitte, et Red oleks halb film või midagi, aga...

...kummaline.

Kuigi kui üks T tähega blogija, kes siin nüüd ka plaate annab välja, tulnuks sellise avaldusega välja, siis ma ei üllatunuks. Red oli naljakas, aga sellist pidevalt :) nägu ta mul ette ei mananud. Vastupidiselt Matchetele.