27 oktoober 2010

Kõrvalistel teemadel

Monopolid on halvad. Monopolide vastu tuleb võidelda. Soprano püüdis, aga vandus siis alla ja läks filmiveebi noorte tšikkide päid oma põhjatute filmialaste teadmistega segi ajama. Uskuge, miski ei võta naisel kindlamini põlvi nõrgaks, kui sobival hetkel köhatamine ja kõlaval häälel deklameerimine, nagu Tarkovski osutab, on üldlevinud maailmapildist erinevate mehhanismide läbi kaotatud vaimu mõõde, seeläbi pakutud ajalooline või konfessionaalne sõltumatus on aga jätnud inimese ilma ka tema usust oma loomupärasesse vabadusse ja vägevusse, ja ei pane palgeid lõkendama sama eredalt, kui mõtlikul ilmel pea küljele kallutamine ja kavalalt muiates küsimine: neiu, mis te arvate, kas mul on draakon pükstesse topitud või on mul äärmiselt hea meel teiega tuttavaks saada.
Ja nii ongi Trash ainuke filmiblogija, kes vahel harva ka muusikateemadel kirjutab. Aga no paljukest temagi jõuab. Tuleb ikka ise õlg alla panna.
Zorgil on uus eestikeelne plaat väljas, mitu nädalat juba tegelikult. Ootasin ja lootsin, et ehk mainib ikka keegi autoriteetsem blogija selle kuskil ära, aga ei midagi. Ütlen siis ise. Zorgi Rooste on väljas ja ilma rahata nende endi kodulehelt alla tõmmatav. Eesti keelne industriaal, mitte päris nii klassikaline plaat, kui Zeppelini esimene, aga täiesti kuulatav.
Isegi kui oleks pidanud selle eest raha välja käima. Nii nagu läks Saara Taevamenüü ja Pedigree Lucifer Boy singliga. 99 krooni mõlemad. Eesti muusikuid tuleb ju ikka toetada. Ega need kah kumbki mingiteks klassikalisteks plaatideks ei osutunud, aga Saara hääl on lihtsalt huvitav ja seda on ju ka põnev kuulata, kuidas 11 minu jaoks võõrast bändi ühe ja sama loo kallal laamendavad. Käärkäel tuli see vist kõige paremini välja.
Kombekohaselt ühendasin plaadipoe külastuse ka raamatupoe külastusega. Midagi omandamisväärset kahjuks ei leidnud, kuid paar asja jäid silma küll. Tänapäeva kirjastusel on vist mingid likviidsusprobleemid ja neid on asutud aktiivselt lahendama. Punase raamatu sarjas on välja lastud vähemalt kolm Vonneguti raamatut. No ja kui Vonnegut enam ei müü, siis kes veel? Lisaks on juba mõnda aega tagasi leitud, et toredalt minimalistlik punane ja valge kaanekujundus on igav ja ei püüa silma ja külalistele mulje avaldamiseks kohvilauale vedelema jäetud raamat peaks vähe värvilisem välja nägema. Oleks siis vähemalt seljad vana kujundusega jäetud, näeks uue ja vana moega raamatud riiulis kõrvu seistes sarnased välja. Aga no egas midagi, sari on iseenesest hea ja välimuse pärast ma ühtegi raamatut ostmata ka ei jäta.
Ning lisaks ilmneb, et Neil Gaiman on ka juba nii populaarne kirjanik, et on ära teeninud isikliku riiuli. Sarnaselt Stephen Kingi, Terry Prachetti ja nende poppide naistega, kes vampiiridest kirjutavad. Mis iseenesest on tore. Gaiman on üks väärt kirjanik ja tore, kui inimesed nende emo-vampiiride asemel midagi muud loevad.
Päris lõpetuseks ka väike reklaamtekst. Klassikaraadios algas eelmisel nädalal uus saatesari: Kino, kino. Korra kuus eetris ja vanad osad (st. see üks) on netis kenasti järelkuulatavad.

21 comments:

Kalmsten ütles ...

Messa mögad mees ? Mul on peris mitu muusikaposti - okei, draftina küll esialgu, aga nende avaldamine on ju kõigest aja küsimus.

KATIND!

Metsavana ütles ...

Päris diip värk!

Rents ütles ...

Neil Gaimanil oma riiul? Romaane tal ju niipalju ei ole, et riiulit täis saaks, kas nad on siis hakanud ta koomikseid või lasteraamatuid ka siin avaldama?

Trash ütles ...

Minul endal hetkel kolme kogumikalbumi reliisimine käsil, järgmine nädal peaksid kiletatuna kastides olema.

Soprano ütles ...

MINGI AMATÖÖRITUND ON SIIN VÄ? KUS MU BLOGI LINK ON?!!

Juurak ütles ...

VÄU! Kallis Sopranoga on vahepeal midagi juhtunud. Viimasel aastal on ta ju ainult ja eranditult arusaamatute täheühenditega blogide kommentaariumides esinenud ja nüüd suisa 2 täislauset? No olgu, tundub, et kõik polegi veel täitsa hukas, kui arvestada, et esindatud on nii noorte seas populaarne vä-värdsõna ja irmus palju hüüumärke. Muidu oleks veel kahtlema hakanud, et keegi on tüübi paroolidega jamanud ja tema asemel kirjutab. Kole-Jaanus või Trash või MNC näiteks.

Kinnitussõnaks on "ratio" - armas.

Kalver ütles ...

ollalllaaa, hakkame siis järjest pihta.

@MNC Elementaarne. See on lihtsalt pettemanööver. Et Trashi käsilaste viha seniks enda peale tõmmata kui su surematud kirjatükid avaldamiskõlblikeks küpsevad.

@Metsavana Elementaarne. Pean end ju Hungeri korduslinastuseks vastavasse meeleseisundisse viima.

@Rents American Gods, Anansi Boys, Coraline, Graveyard Book, 2 jutukogu, midagi veel. Ingliskeelsete raamatute sektsioonis. Aga kui ma silmad kõvasti kinni pigistan, siis ma näen ikkagi, kuidas inimesed seal ees tunglevad ja need kaunid siniste kaantega vampiirilood tolmu koguvad.

@Trash kolm? algne idee oli ju kaks, kas on Eestimaad hea muusika üleküllus tabanud või ei suutnud südant piisvalt kõvaks teha ja veidi vähem kõvasid lugusid väla praakida.

@Soprano mis sa nüüd torised siin. Kohe kui hakkab kuus tulema 5+ postitust hakkan linkima ka. Eeldusel muidugi, et mu IT-nõunik on loengusarjas teemat käsitleda jõudnud.

@Juurak tegelikult on sind painavale müsteeriumile päris lihtne lahendus. Lihtsalt vanasti kulutas Soprano oma tekstiloome ressursid blogipostituste peale ära.

Metsavana ütles ...

"Pean end ju Hungeri korduslinastuseks vastavasse meeleseisundisse viima"

Varem oleks arvanud, et nali aga viimaste postide valguses vaadates äkki enam pole ka ?

Kalver ütles ...

hoiame lugejaid teadmatuses.
muaahhhaaahhhaaa

Juurak ütles ...

Tundub, et Onu Kalverist on saanud üleöö mulkasvaskiiritatudhapuoblikatestnelikättpersestvälja superkangelaste kuri vaenlane... See naer oli küll sama kurjakuulutav. Ma ei taha mõelda, mis Tarbatu Blogerdgrenadierenitest saab, kui tüüp aktsiooni asub. Poisid, pange oma lõukoerad ja mutilõksud valmis, see ei tõota head, kui hullustunud OnuKalver linna peale lahti pääseb. Saate kõik kui tuppa sttund kassid või midagi veel hullemat!

Soprano ütles ...

Minu nime ilma loata kasutamine polnud kuigi arukas. Mu inimesed külastavad sind varsti. Head päeva.

Juurak ütles ...

Tundub, et läeb õite veriseks see asi... Oli seda jama siis nüüd tarvis ahh?

Metsavana ütles ...

Oodata on varsti vihaseid 17 aastaseid filmiveeblasi O.Kalveri uksetaha ?

Soprano ütles ...

Sinu juurest hüppavad nad muide ka läbi.

Juurak ütles ...

Aga minu? Mulle on alati noored poisid meeldinud :D

Metsavana ütles ...

Ja mis na nendega peale hakkan? Häid filme nad ei vaata, viina ei joo ning raamatuid loe. Las lähevad parem O.K poole, saavad vähemalt koos Hungerit nt üle kaeda või miskit.

Metsavana ütles ...

Las lähevad jah Juuraku poole, ei mina neid taha. Lasevad veel kassi kogemata õue ja kannavad tossudega esikusse muda.

Soprano ütles ...

Lähed koos nendega merest kalu otsima. Vilme nemad ei vaata.

Soprano ütles ...

Tore on teiega kommenteerida, aga nüüd on aastane limiit täis. 2011 näeme!

Kalver ütles ...

ei tohi nii lihtsalt käega lüüa, Metsavana.
noor välja kujunemata isksus on väga vastuvõtlik välistele mõjutustele, tuleb lihtsalt veidi kavalust kasutada. räägin siinkohal ühe väikse mõistujutu.
veavad mehed kihla, et kes suudab panna kassi sinepit sööma. küll püüab üks ja teine, kriimustada ja kratsida saavad kõik kõvasti ja veidi sinepit satub võibolla tõesti kassile keelel, aga suurem osa ikka meeste enda peale. viimaks tõuseb siis vanaldane juut püsti, määrib kiire osava liigutusega kassi sabaaluse sinepiga kokku ja kiidab teistele: "näete, sööb ja laulab!"

Kalmsten ütles ...

Minu arust on see postitus provokatsioon minu õiglustundele!

BILTIC!