09 september 2010

Veel kahest kirjanikust

Raamatute filmilinale toomise teema jätkuks. Kingi Tumeda Torni raamatute põhjal tuleb filmitriloogia ja teleseriaal. Ei oskagi kohe seisukohta võtta. Ühelt poolt muidugi äärmiselt filmitav materjal, nagu enamik Stepheni loomingust, aga matemaatikahuvilisena jääb mulle segaseks tehe seitse raamatut = kolm filmi. Mees küll kipub vahel liigselt heietama, aga no heptaloogia kõige kõvem osa, Võlur ja klaas on raudselt tervet filmi väärt, Kolm saatusekaarti on ka tihedalt olulist tegevust täis ja avapauk Laskur lausa anub, et temast keegi Leone mantlipärija ühe korraliku spagetivesterni väntaks.
Meeskonna suhtes, kes selle töö ette võtab, on mul samuti kahetised tunded. Et Emmerich on õnneks Asumi seotud, saab Ron Howard võimaluse end nende kahe filmi eest, mille nime ma ei nimeta, rehabiliteerida. On tal ju varasemast päris mitu õnnestumist ette näidata. Stsenaristi valik sunnib aga lootma, et King ise on Akival kogu aeg selja taga valvel ja ei lase mehel mingit isetegevust läbi viia. Härra Goldsmani senistest töödest vaid kaks on sellised, mis heakskiitva noogutuse ära teenivad. Ja ei, ta ei ole vaid kahe filmi stsenarist olnud.
Aga ootame siis Rolandi etteaste suurel ekraanil ikkagi ära ja loodetavasti osutuvad mu hirmud alusetuks.

Ning siia otsa veel ka video, mis ilmselt juba küll kõigil nähtud, aga kuna juba mitmest kirjanikust täna juttu olen teinud, siis teen ühest veel. Ray Bradbury, take a bow.

6 comments:

J ütles ...

Noh, täpselt, Laskurist, Võlurist-klaasist ning Kolmest saatusekaardist
filmid, ülejäänute põhjal tuleb telesari.

J ütles ...

Aih, ma lugesin praegu, mis stsenaariumid see Akiva kirjutanud on. Aih

Kalver ütles ...

No aga ma usun, et Calla hundid näeksid ka suurel ekraanil päris head välja. Ja Ahermaades on see vahva linn ja Mono-Blaine...

Metsavana ütles ...

Kurb tõsiasi on see, et kõik Kingi lugude järgi tehtud TV sarjad on üks ilge kõnts.

Kalver ütles ...

sellest on küll omajagu vett merre voolanud, aga The Stand, Golden Years, Langoliers ja It kannatasid päris hästi vaatamist, mingi kanal neid 90. keskpaigas näitas.

J ütles ...

Langoliersi kaheosalise telesarja teise poole nädalast ootamist mäletan veel endiselt suure heldimusega.

Järgmisel nädalal kõik koolis matkisid seda psühhi, kes paberilehti käristas, aga ainult minusugused järjepidevamad tegid seda sama nalja veel umbes aasta hiljem.