08 september 2010

Kahuriliha / The Expendables(2010)

Vot siis, tasub ikka ära see paberlehe tellimine, muidu ei olekski teada saanud, et Niinevälja Alar, keda Brüsseli Musklite klubihoones ka Jean Claude van Niineväljaks kutsutakse, Stallone peale nii verine on, et isiklikul sümpaatial oma objektiivsust varjutada on lasknud ja muidu alati nii terava ja täpse ütlemisega kriitikuhärra seekord puha puusse põrutab.
Samas kui laiadele massidele ehk veidi vähem tuntud, kuid samavõrra terava ja täpse ütlemisega staarblogijad on suutnud professionaalseks jääda. Seagal ja Norris olid ka mingil põhjusel eemale jäänud, aga ei Xipe ega MNC pole oma blogis seetõttu sihitult tatti pritsima hakanud.Sest põhjust ju pole. Expendables on ilmselt parim kuldaja actionfilmide laadis katsetus, mis uuel aastatuhandel tehtud. Väga tahaks loota, et Stathami poisike, kellele Sly ise suuri lootusi paneb, vanade meestega koos rahmeldamisest midagi kõrva taha paneb ja ei satu sama raja peale, millele eelmised suured lootused Vin Diesel ja The Rock on eksinud ja järgmine Transporter näiteks M1 Abramsi roolis pahalastest üle sõidab.Tervikuna päris ideaalse teosega küll tegu ei ole, selleks oleks vaja Stathami absoluutselt ebavajalik armuliin välja lõigata ja korralike one-linerite kontsentratsiooni veel veidi suurendada. Auru ei kästud filmi finaalis ju kellelgi välja lasta. Vanade äripartnerite kokkusaamine kirikuseinte vahel oleks ka ehk vähe rohkem läbimõtlemist nõudnud. Kohati nagu tundus, et kuberner oli lihtsalt kogemata kombel linnast läbisõidul, Sly võttis mehel nööbist kinni, vedas võtetele ja siis kolm suurt staari improviseerid midagi. Aga need on pisiasjad.
Üllataval kombel kerkis minu jaoks filmi suurimaks staariks Dolph Lundgren. Ja seda vaatamata sellele, et teda lõpulahingus kohalgi polnud. Lihtsalt selle piiratud ajaga, mis talle eraldatud oli jättis mees nii võimsa mulje, et ükski teine ei saanud mehele rinnale. Gunner tulistas esmalt ühe piraadi pooleks ja siis tahtis teise üles puua, seda filmi esimese kümne minuti jooksul. Enam rohkem badass on raske olla. No ja muidugi see juustune ülestõusmine, mis isegi Disney lastekas turtsuma ajaks.
Kui saaks võtta A-rühma alguse ja Espendablesi viimased 20 minutit... Praegu jäi mõlemal grammike vajaka. Jääme Machetet ootama.

foto kulisside tagant, Mickey paneb Stallonele kaane
uskumatu, mis relvad on olemas

5 comments:

J ütles ...

See Lundgreni lõpp oli aga ikka liiga lihtne.

Õiged mehed jah pikka viha ei pea, kui sa neid autoga alla tahad ajada ja püüad toru otsa visata, aga paar sellist omavahelist nohisemist ja tähendusrikast peanoogutust oleks ikka vaja.

Ikka liiga lihtsalt on Lundgren jälle oma mees.

Tead see tegelase areng ja draama on ikka lünklik.

Kalver ütles ...

Tead, vahel kõige lihtsam lahendus ongi kõige parem lahendus.

Kujuta nüüd ise ette, seisab kahemeetrine surnust ülestõusnud hiiglane Stallone ees ja ütleb, et ma olen oma patud lunastanud ja hakkan nüüd jälle heaks poisiks.
Ja tõelise suurmehena (reaalselt siis peajagu lühemana ja vanadusest kortus) ei hakanud Sly vimma kiskuma.

Oled ju isegi seisnud õlleriiuli ees ja katsunud ühte pudeli ja siis jälle teist, aga kes oled sina, et öelda, et üks õlu on teisest parem ainult selle pärast, et ta sinu ostukorvis lebab.
Ja kui järgmine kord teise sordi valid ei hüppa mõni müüjaeit välja ja ei nohise ja nooguta sinu pihta tähendusrikkalt.

J ütles ...

See nohisemise ja noogutamise stseen oleks muidugi oodatust palju halvemini välja kukkunud.

J ütles ...

Siiski, tead, olnuks, et Lundgren tahab kampa tagasi ja Stallone kaalub seda või midagi.

Kalver ütles ...

No põhimõtteliselt oleks selle stseeni saanud filmida selles võtmes, et Stallone istub uhkel troonil jalad napilt maha ulatumas ja Dolph tema ees pisikesel kipakal taburetil, mis iga hetk ümber käia ähvardab.