06 mai 2020

HÕFF tuleb

Inimene on ikka veider. Mõistuse hääl ütles kohe, et sel aastal Haapsallu asja ei ole, aga majutuse tühistamisega ootasin ikkagi viimase hetkeni. No et äkki. Ime jäi aga sündimata ja sel aastal on HÕFF veebis. Loomulikult ei ole võrreldavad HÕFF kevadises Haapsalus ja HÕFF omas kodus diivani peal lösutades, aga keskendume siiski sellele, et näitamisele tulevad mitmed päris huvitavad filmid ja teatava nipitamisega ehk õnnestub ka kodustes tingimustes ikkagi veidi festivalitunnet luua.

Voogedastus formaat annab usinamatele võimaluse end päris katki vaadata, ma ise olen planeerinud kolme päeva peale umbes üheksa filmi ära mahutada. Kindlasti pöörake tähelepanu sellele, et päris paljudele filmidele järgnevad vestlused filmitegijatega, et oma vaatamiskava koostamisel soovitan sellega arvestada. Ja muidugi toimuvad ka eriüritused, mälumäng tuleb ja raamatuesitlus ja mõnedki vastlusringid. Halbade filmide sõpradele soovitan näiteks arutelu "Kui halb film on hea".

Kogu kavast saab kõige parema ülevaate siit.

Ma ise asetan hirmus olemise osas erilised lootused näiteks sellele.


Aga kõigile tublidele hääletajatele annan teada, et tulemused on lukus. "Irishman" võitis, aga see raibus on kolm tundi pikk, nii et ma lihtsalt ei ole jõudnud ta vaatamiseni ja kirjutamisega on üldse selline lugu, et lugege Reaktorit/Erektorit. Mul on juba järgmise kuu õnnitluski valmis ning lähimas tulevikus lähebki ikkagi nende õnnitluste peale ka suurem osa energiast. Mis ei tähenda, et vahel siin blogis ei võiks ootamatuid postitusi tulla. Aga selliseid lühemaid ja tihedamaid purskeid leiab endiselt twitterist @OnuKalver ja et veel rohkem valikuid ja killustumist oleks siis juba paar nädalat ka keskkonnast letterboxd.


0 comments: