17 aprill 2017

HÕFFiks valmis?

HÕFFi linastuste ajakava ja ürituste nimekiri on üleval. Festivalini ei ole enam kahte nädalatki jäänud, nii et viimane aeg mingi orienteeruv plaan paika panna, et mitte pärast kahetseda, et midagi väga olulist jäi nägemata või tähtsat tegemata.

Reedel veel enne avatseremooniat on võimalus vaadata dokumentaali "Frankensteini Kompleks", avafilmiks on valitud "Cheap Thrillsi" mehe uus töö "Small Crimes", sealt edasi soovitan siirduda retrosaali, kus "Tartu Video Kroonikate" mehed teevad muuhulgas live-helindamise. Pool kaksteist tuleb näitamisele prantslaste "Raw" ja ööd jääb lõpetama säravalt halb "Deadly Prey", millele pidavat eelnema sissejuhatus.

Laupäeval ei saa läbi viktoriinita, hispaanlased tulevad oma ära tegema "Nähtamatu Külalisega", festivali
ilmselt karmim film tuleb näitamisele kell neli keldrisaalis "Mine ja Vaata" tasub kindlasti vaatamist, eeldab aga ka keskmisest kõrgemat taluvuspiiri. Märgiliselt tähtis linastus toimub kolmveerand kaheksa väikeses saalis - "Juhuslik Nimetaja", iiri "Dark Song" ja Steve Oram ootavad suures saalis 21.15, öösse jääb saatma klassikakuld "The Thing"

Pühapäeval saavad kindlasti vaadatud "Prevenge" ja "Rats"

Minu õnneks on mul festivaliks valmistumise käigus õnnestunud mõned filmid ette ära vaadata ja sellevõrra on järgmisel nädalavahetusel Haapsalus kergem. Aga "Free Fire" ja "Kaiju Mono" ja "Bad Black" ja "Alien" ja "Aliens" on ka filmid millega igal filmisõbral tuleb oma kava koostamisel kindlasti arvestada. Edu teile sellega :)

Ühtlasi juhin aga kõigi filmihuviliste tähelepanu juba sel neljapäeval Elektriteatris (ja Tallinnas Sõpruses) algavale Miyazaki retrospektiivile. Viis päeva, maksimaalselt kolm filmi päevas, soojenduseks täpselt paras.

0 comments: