03 märts 2016

HÕFF 2016

Eilne kõige tähtsam hea uudis peitis endas ka väikest tõrvatilka. Aasta kõige olulisem filmifestival on seekord kolmepäevane. Aasta oleks nagu 2012, toona alustati viimati reedel. Vahepealsed kolm aastat on algust tehtud juba neljapäeval, mis asju eriti pikalt ja põhjalikult ette planeerivale inimesele andis võimaluse oma puhkust ajastada ja kogunisti neli päeva festivalitada. Ja needki möödusid liiga kiirelt. Korralduskomitee poolt aga mõistetav, et avapauku reedesse ajastades on võimalik püüda ka viimasel hetkel ärkajaid, kes reede hommikul veel ei tea, et õhtul on nad Haapsalus koos paljude toredate inimestega vaatamas toredaid filme, milles vägivaldselt eraldunud kehaosade kokkuarvamiseks ka lätlasel varvastest puudus kätte tuleb.
Kui esimesel emotsioonil aga lahtuda lasta ja keskenduda olulisele, siis kolm päeva saavad olema täis filme mida su ema sulle õhtuti ei näitaks, eriüritusi mis on hetkel küll veel väljakuulutamata, aga pidavat tulema vägevad ning inimesi kes on sama veidra filmimaitsega kui sa ise. Kevadises Haapsalus, mille toidukohad aasta aastalt üha tuttavamaks saavad ja kes aasta aasta rohkem oskavad arvestada, et linn on mingeid veidrikke täis, kes filmivaatamise kõrvalt ka süüa tahavad. Vägev.
Näitamisele tulevat suurusjärku 25 pikka filmi, milledest viis on ka välja kuulutatud. Treilerid, mida küll kunagi õieti usaldada ei saa, panid igatahes huuli limpsima. Siia vaatamiseks organiseerin neist minu jaoks kõige intigeerivama. Täispikkuses pressiteate lugemiseks ja kõigi viie treileri vaatamiseks külastage kas näoraamatut või kodulehte. Passi märtsis lunastades hoiate aprilliga võrreldes mõned eurod kokku. Ära mõtle, kohe osta!

0 comments: