10 september 2010

Kino televisioonis

Neil ammustel aegadel, kui kinos näidati filme originaalkoopialt otse Hollywoodist, iga VCR omanik oli endiselt kunn ja internetis piltide vaatamine oli elevandi kannatusega kasutajate eralõbu, vedas Rein Oks teleris saadet Cinemania. Näitasid treilereid ja kulisside tagust tegevust ja edetabeleid ja saate lõpetas üks tore muusikavideo. Kohalikus kinos näidati parimal juhul üks film nädalas, nii et noorele filmihuvilisele küllalt põnev vaatamismaterjal.
Nüüd aga selgus, et kellegi arust on tohutult vajalik see saade taaselustada. Täpselt sama formaat, saatejuhiks aga BDG PR-mees Tanel Tatter. Ja BDG on vot see firma. Ega ma muidugi ei tea, ehk oli Rein ka mingi kinonäitajate pundi hääletoru, aga kuna saate formaat on tänaseks lootusetult aegunud, siis jäi Filmiminutitest stiilipuhta Solarise kino reklaami mulje.
Ehk siis, kus on kontrollorganite silmad? Tunni aja jooksul võib näidata maksimaalselt vist umbes 15 minutit kommertsteadaandeid ja sedagi mitte järjest ning kahtlustan veel ka sellist sahkerdust, et TV3 presenteerib FM-i omasaate pähe, mis teeb sellest lausa topeltsobingu.

4 comments:

J ütles ...

Et see Solariskino kuulub endiselt BDG-le, aga tõprad lihtsalt nalja pärast nimetasid seal Cinamoni Solariskinoks ümber ja ütlesid, et neil Cinamoni kaart ei kehti?

J ütles ...

Se on mingi poststrukturalistliku majanduskorralduse kaval nipp niikuinaa, et lihtsalt üks kliendikaart juurde jagada meile.

Et nad neid tasuta aga jagavad, siis võta kinni.

Üldse on piletihind põhimõtteliselt samad ja kinokavad ikka aadressil cinamon.ee

Ei ole seda uut Cinemaniat aga vaadanud ja enne su posti ei teadnudki sellest. Ei taha veel mälestusi rikkuda.
Mis sest, et Rein Oks töötas viimased paar aastat saadet vehkides MPDE või BDG promomehena ise ka. Ikka on selline nostalgiline noh.

Kalver ütles ...

kasum ju jälle kopika võrra suurem, kui ei pea igast töllidele alet tegema, lihtsalt selle pärast, et see töll on kätte võtnud ja endale mingi kaardi muretsenud.

Kalver ütles ...

ja see võis eile vabalt ka esimene saade olla. kolmeraudse ajal nägin reklaami ja mõtsin, et heidan pilgu peale.