26 juuni 2008

Mainimist väärt

30 Days of Night(2007) - filmitegijad ise lootsid vaatajale ilmselt Thingi(1982) sarnast põnevust ja pinget pakkuda, aga latt on ikka liiga kõrgel. Ei midagi hullu, kannatas lõpuni vaadata küll, ebaloogilisust oli parasjagu, aga samas vampiirifilm juba iseenesest eeldab vaatajalt teatavat leplikust.
Sisust siis niipalju, et grupp teravahambulisi seltsimehi üritab polaaröö jooksul võimalikult palju põliselanike kuivale imeda. Kangelaslik šheriff ja tema truu kaaslane tuletõrjeülem aga juhivad järjest hõrenevat vastupanurinnet. Kõige värvikam sellest seltskonnast oli üks vahva habemik, kes kollase autoga? ringi kärutas.
Lõpp aga oli täiesti õudne ja mittevajalik, oleks võinud lasta lihtsalt vampiiridel võita vms.
kirvest käsitseti meeldivalt palju aga õnneks mitte sihipäraselt, st. mitte puude langetamiseks
oi kurja, jaanituli läks vähe käest ära
10000 B.C.(2008) - kõige rohkem on mul kahju sellest, et seda raha mis Emmerich oma järjekordse "filmi" tegemiseks on ära kulutanud oleks saanud palju paremini kasutada. Mulle sügavalt ükskõik sellest, et võibolla 10000 eKR ei ole väga ajalootruu, kuid ta vaid suudaks visuaalselt lummata. Ei suuda, kukub suurejooneliselt läbi, suurem osa filmist kulub sellele, et miskite naljakate nimedega seltskond rändab üle mägede/läbi metsa/kõrbeliival. Mammutid, kes jooksevad nagu hobused ja tiiger kes on kolm korda suuremaks joonistatud, fantastiliselt masendav fantaasialend. Ilmselt kulminatsioonina kavandatud mammutikarja amokijooksu oli aga lausa piinlik vaadata, kui ikka ise ei oska siis uurigu Jacksonilt kuidas King Kongis(2005) dinosaurused liikuma saadi.
Ei oska midagi head kosta.
run, Forest, run
kiisu joonistati/modelleeriti valmis ja siis teda näidati umbes täpselt kaks korda
selle kena neiu sisse puges lõpuks ühe iidvana eide vaim, milline raiskamine
Kataude mashin garu(2008) - ei saaks just öelda, et ma eriline aasia kino austaja oleksin, õudukaid ikka olen vaatama juhtunud ja mõnda filmi veel, aga Machine Girl oleks ilmselt vaatamata jäänud, kui a) kogemata kombel mõnda aega tagasi ei oleks treileri peale sattunud ja b) Metsavanal poleks see ketta peal kättesaadava koha peal lebanud.
Oma piiratud vaatamiskogemusele põhinedes oleks treileri põhjal midagi Oldboy(2003) või Koroshiya(2001) sarnast oodanud, aga nagu välja tuli siis jaapanlased otsustasid hoopis nalja teha. Mis ma oskan kiituseks öelda on see, et kui mina juba mõtlesin et enam jaburamaks ei saa minna, siis keerati kohe veel üks vint peale.
Ajaviiteks kõlbas küll, aga uuesti ma teda ei vaataks. Ei ole selline huumor minu jaoks.

taustal üks pisike verdpurskav aiapäkapikk, klassikalise Jaapani aia kohustuslik kujunduselement

sellises riietuses töötavad Jaapanis ajalehepoisid

0 comments: