17 veebruar 2010

Jänkid Keiser Hirohito õukonnas / The Final Countdown (1980)

Pärast seda, kui lennukikandja USS Nimitz kogemata kombel läbi ajavärava 1941. aasta 6. detsembrisse põrutab, ning jäärapäised sõjaväelased lõpuks aru saavad, et keegi ei viska ühe maailma suurima sõjalaeva meeskonnaga nalja, lausub üks tegelastest väriseval häälel: "It opens up some amazing possibilities."
Tõepoolest, tubli Wikipedia abiga saab huviline teada, et laeva pardale mahub rohkem kui 5000 meest, aga veel olulisemalt üle 100 lennuki ja helikopteri. Lennukid, mis suudavad lennata kiiremini ja manööverdada paremini, kui jaapanlaste Mitsubishid, relvastusest rääkimata ja helikopterid, mis toona olid tuttavad põhiliselt da Vinci joonistuselt.Minul panid need amazing possibilities ootusärevusest igatahes sülje jooksma.
Kahjuks asjatult, võimalusteks need jäidki. Põhimõtteliselt oli tegu ühe US Navy poolt toetatud propagandafilmiga, kus demonstreeriti oma lennukikandja võimsust. Kui me ainult tahaksime, siis me suudaksime 40 aastat minevikus igast trikke teha. Jõudemonstratsiooniks oleks võinud ikka kellegi asisema valida.

Mis täpselt ta ülesanne seal laeva peal oli, aga ohvitseride koosolekule ei tohiks mingil suvalisel mehel küll asja olla.
loomad on muidu toredad, aga filmides on koerte ülesanne põhiliselt midagi ära rikkuda. kas läheb keegi põlevasse majja tagasi või jookseb krants varitsuse ajal kassi taga ajama vms. selles filmis saab mitu inimest surma.
üks vahva asi siiski tänu selle filmi vaatamisele juhtus. leidsin ühe päris põneva netilehe.

0 comments: