03 august 2012

Tänapäeva noored / New Kids Turbo(2010) & New Kids Nitro (2011)

Homokutjongen ja mongoloid sidesõnadeks. Silmikriipivalt neoonroheline Opel Manta. Kõrvukõditav diskotümps. Käharad mulletid. Suvalistel hetkedel autoõnnetuse ohvriks langemine.
Hollandi naljamehed on neist vahenditest viimast võtnud ja kaks filmi valmis treinud (kui nüüd detailidesse laskuda, siis enne tegid sarja, said popiks, ajasid räiget pappi kokku ja siis tegid filmid). Teises on veidi rohkem paljast ihu, aga põhimõtteliselt sama film. Ja kui mõni mu lugejatest leiab, et ma oleks pidanud enne hoiatama, kui kõik olulised sisupunktid sedasi ette ära räägin, siis rahu jongen, vaata 5 minutit esimest filmi ja sa tead täpselt, kas New Kids tasub vaatamist või mitte, kut.
Üldiselt on selliste sarjadest välja kasvanud filmidega muidugi see, et keegi kes sarja näinud ei ole kehitab lihtsalt õlgu, samas kui tegelastega juba tuttav vaataja mõnuga naerda pugistab. Inbetweeners Movie, Bean, Guest House Paradisio. Viis sõpra Maaskantjest on aga nii värvikad, et nendega tuttavaks saamine läheb kiiremini, kui kahe bassilöögi vahele aega jääb.
Tulnukaga tuttav vaataja, ehk siis iga eestlane, saab muidugi üleolevalt mühatada, et Valdise päästmine oli vingem. Oli tõesti, lühem, konkreetsem, järelikult ka naljakam, aga hollandlastele tasub ka ikkagi võimalus anda.

0 comments: