31 juuli 2008

Ilming Taevaäärel

Ridley Scott on filmikunstile teinud sama mis Bob Beamon või Florence Griffith kergejõustikule. Tahet nagu oleks aga vaatad mis kõrgusel/kaugusel märk maas on ja vajuvad käed jõuetusest rippu. S..ta filmi teha ju ei tahaks aga kuidas teha paremat filmi kui Alien(1979)? Ja see on täiesti paratamatu, kui sa teed kosmoseõuduka, siis hakkavad inimesed seda Tulnukaga võrdlema ja nii tulebki kiita lavastajat juba sellegi eest, kui ta üldse selles žanris kätt julgeb proovida.
Anderson proovis ja tulemus, Event Horizon(1997), ei ole üldse mitte paha. Mitte just super hea, selleks on Laurence "I Believe" Fishburn liiga pildi peal, aga täitsa soovitatav.
Kes on lugenud härra Gibsoni lühijuttu "Hinterlands" siis midagi sarnast on ka kosmolaeva Taeväär pardal toimumas, seitse aastat on laevuke kadunud, ootamatult on ta tagasi ja all hell brokes loose. Sam Neillile täitsa sobivad sellised hullumeelsed rollid, karakter oleks küll väärinud rohkem arendamist, liig äkki sai pimedust kartvast teadlasest cenobite, aga teiste osalistega võrreldes siiski mäekõrguselt parim.
Muideks, tasub grupis vaatamist, film võimaldab väga sügavaid teemaarendusi religiooni teemadel, hinged, nende olemus, põrgu...

0 comments: