08 jaanuar 2016

Miks on Netflixi tulek hea

Päris rõõmust lakke karata veel tõesti ei saa, valik peab minema tükk maad laiemaks, et ma tasuta proovikuu möödudes oleks nõus kümnekat välja käima. Eile pärast pikka tuustimist leidsin Dereki, vaatasin ühe osa ära ja siis otsisin naise pealekäimisel Elioni järelvaatamisest välja Aastavahetuse Kinoteatriga ja sain palju rohkem nalja (muljetavaldav kaameratöö boonusena).
Miks ei saa aga Netflixi tuleku kohta öelda, et "ah üks striimimisteenus juures" või "piltlikult lisandus üks filmikanal".
Umbes aasta tagasi läks käima Postimehe kino ja seal on päris tihti sellist kraami mille kohta mõtlen, et võiks vaadata. Mõtteks see enamasti jääbki, sest ma ei saa seda teha mugavalt ühe puldiga asjatades ja arvuti peab kõrvaltoas käima.
Mul on koduses võrgus NAS, mille pealt saab kenasti filme nii vaadata, et valid teleka puldilt source ja klõpsad soovitud asja käima. Ainult et esmalt peavad need filmid kuidagi sinna NAS-i peale saama ja kuna ma ei ole nii andekas, et sinna VLC peale nokitseda, siis on alati väike võimalus, et ei toetata video- või audikoodekit või subtiitriteformaati.
Popcorn Time on üks selline striimimisteenus mille eest ei pea iga kuu kümnekat välja käima. Selle kasutamiseks on aga jällegi vaja arvuti käima panna, filmidel on üldiselt ingliskeelsed tiitrid olemas, sarjade puhul pigem mitte. Ja alati on võimalus, et soovitud filmi/sarja ei soovi sinuga piisavalt palju inimesi jagada, et striim kenasti jookseks.
Ehk siis kõik need kolm varianti eeldavad mult mingit lisapingutust. Netflixi puhul valin SmartTV-st rakenduse ja saan siis kui mina tahan vaadata seda, mida Netflix on pidanud vajalikuks minuga jagada. Mida on isegi praegu rohkem kui Elioni filmiriiulil. Üks seade, üks pult. Lihtne.

0 comments: