06 oktoober 2012

Tasujad / The Avengers (2012)

Avatars, ptüi, Avengers on Marveli ettekujutus Expendablesist. Paras punt kuulsad koomiksitegelasi: Thor, Hulk, Iron Man, Captain America, on ühte kohta kokku võetud, pluss keegi kahvatunäoline Winnetou, keda Hawkeyeks kutsutakse, väga plastiliseks tuunitud Scarlett Johansson, kes näitab et meelas saab ka ilma igas stseenis huuli poikvel hoidmata olla ning Mr. Cool Sammy Jackson, kes seda kampa juhtida püüab.
Ning kogu selle tule- muskli- ja latekskostüümide jõule astub vastu kleenuke peadligi võitud soenguga Loki, kes muuhulgas miskit kahe hiigelsuure oinasarve abil kompenseerida püüab.
Mis te arvate kes võidab?
No samas, ega ma nüüd ise ka selle mõttega filmi vaatama ei asunud, et saaks kohe lademes suurepäraseid näitlejatöid ja peamurdmist pakkuvaid süžeepöördeid nautida. Eepilist näopeksu tahtsin näha. Ja no vähekese ikka tümistati küll. Mööbeldati nii maal, õhus kui ka metsasügavustes. Aga ma ei mäleta neist enam väga midagi. Lõhkumine lõhkumise pärast. Ei pinget, ei kaasahaaravust.
Isegi esimesel pilgul vägagi vingena tundunud metallussid jätsid kokkuvõttes Transformerite filmist laenatud mulje. Ja meenutasid ka sellist jubedat käkki nagu Dragon Wars. See ei selline mulje, mida sa tahaks oma filmi tipphetkel luua tahaksid. Rohkem ei ole alati parem. Quality over quantity. Üks metalluss oleks täiesti piisav olnud, kui tema peatamiseks veidi rohkem vaeva, kui üks rohelise rusika matakas kuluks. 
Siriuse juustuburger ma ütlen, kergelt nätske sai kileümbrises, mille sa küll ära sööd, aga viisteist minutit hiljem on mälestuski läinud. 370000+ imdb kasutajat eksivad. Tegemist ei ole parema filmiga, kui Inglourious Basterds, Snatch, Heat, Rebecca, Blade Runner...

4 comments:

Rob ütles ...

Minule küll väga meeldis. See on raha kokkuajamiseks tehtud ja seda see ka tegi. Rohkemat selle kohta öelda polegi :P! Metallussid olid änksid ja ka mul tuli kinos mõte, et kas see on nüüd Transformers 3 või mis, aga suva.

siidiliblikas ütles ...

Ma ootasin, millal see jura läbi saab. :D

Metsavana ütles ...

Ikka suht õudne sitt oli jah, nõus Siidiliblikaga.

Kalmsten ütles ...

Ega mulgi pole siia muud lisada kui: "Ma ju ütlesin!" :D