03 veebruar 2011

Võõrana võõras linnas / The Tourist(2010)

Angelina Jolie on terve kümnendi astunud üles ainult filmides, kus oma musisuud ja soovitavalt nahka riietatud keha rohkelt eksponeerida saab. Mis muidugi ei tähenda,et need automaatsel kohe halvad filmid oleksid. Ning pärast seda, kui Johnny Depp kassamagnetiks muundus, viskab talgi sisse filme, mille eesmärgiks mehele muretu vanaduspõlv kindlustada. Laseb aga lokkidel lehvida ja raha tuleb.
Produtsentidel muidugi absoluutselt kindla peale minek, hoolimata sellest, kas ja kui palju sellisel filmil sisu on, kus need kaks üles astuvad, kasumiootuses tasub rahakotirauad juba ette lahti teha. Ja no ega väga põhjust vingumiseks ei olegi, piisavalt põnev oli vaadata, kuidas ihast värisev Depp magamistoa ust lahti ei saanud ja Angelina seetõttu kahe tekiga magama pidi. Või kuidas paljasjalgne Johnny Veneetsia katustele rohkem kahju tekitas kui metallist lumelabidaga tõrvapapiga kaetud katusel möllav töömees. No ja muidugi minu isiklik lemmik, põhjus miks mulle see film üldse meeldis ja mis tegevuse käima lükkas, kuidas küll juba veidi krobelise välimusega Angelina rongis endale istekohta otsis, kõigile klassikalistele kaunimeestele trääsa näitas ning lõpuks ühe karviku välja valis. Mul nüüd kah iga kord bussiga tööle sõites peatusele lähenedes kael pikkas. Scarlett Johansson pidavat ju vallaline olema.
Igatahes, kinokunsti ajalugu unustab selle filmi suhteliselt kiiresti, vaevalt et ükski vaatajagi aastate möödudes oma lemmikfilmidest rääkides esimese hingetõmbega Turisti ära mainib, aga kinodes on ka kordades halvemaid filme, mida vaatama sattuda, pidavat siin ju lausa Hitchcocki mõjutused tunda olema. Ning minu isiklikus mälupangas on nüüd sahtlis Veneetsia jälle üks film juures, mis on parem kui Don't Look Now.

2 comments:

Anonüümne ütles ...

Minu meelest täiesti keskpärane film, isegi natuke alla, panin 4/10. Lõpplahendus oli algusest lõpuni etteaimatav ja midagi muud seal õieti ei toimunudki. Huvitavam oleks olnud, kui Angelina kehastatud Elise oleks ise Alexander Pearce olnud (brasiilias sai tehtud väike soovahetusoperatsioon) ning Frank oleks väikese gay-seikluse osaliseks saanud.

siidiliblikas ütles ...

Huvitavad huvid sul ;)