02 märts 2009

Kohtumine Nõtradega

Nukufilmidega jätkates. Peale selle teadmise, et Meet the Feebles(1989) on Peter Jacksoni kätetöö, mis ilmselt on lihtsalt ropum variant Mupetite Showst, ei olnud mul selle teosega seoses mingeid muid ootusi.
Isegi postrit polnud näinud. Mis nagu selgus oli hea, sest kui Jackson lõpus Jacksonit tegema asus, siis tuli see kui välk selgest taevast, aga tabas ilmselt mõnd mõnukeskust. Sest mis saaks olla silmale veel kaunim vaatepilt, kui vananev ja tüsedusele kalduv staar amokki jooksmas. Eriti kui see staar on poroloonist jõehobukostüümis.

Mõnukeskust oli aga stimuleeritud juba niigi. Sest kuigi mõni võib ju öelda,et tegemist oligi paljalt Mupetite Showga, kus nukud valimatult ropendasid ja trukkisid ja jõid ja narkot tegid, siis ma ise rõhuks rohkem selle peale, et põhimõtteliselt on tegemist kõigi tavainimesele meelelahutusmaailmaga seonduvate pahede kogumikuga. Soodom ja Gomorra, mida Heidi lõpuks verre uputama asub.

Üks nüanss millele veel tähelepanu tahaks juhtida, see kuidas tegelased on valitud. Sopakirjanik on kärbes, seksimasin on küülik, narkoparun on ämblik... Selle liigutusega hoitakse kõvasti aega kokku, mis muidu kõigi nende tegelaste tutvustamisele kuluks.

armukese rollis oli pussy-cat
sekundipärast antakse sisu väljendile head up his arse
Springtime for Hitler austraaliapäraselt, ropp naljakas

0 comments: