03 märts 2009

Ajusurnu kehv maitse

Peter Jacksoni varasemate töödega jätkates. Bad Taste(1987) ja Braindead(1992). Ja kuigi see on maailma kõige ebaoriginaalsem wtf moment, siis kuidas sai juhtuda, et kümmekond aastat hiljem sai Jacksonist see mees kes ligi 300 millionit dollarit väärt megaprojekti eest vastutana pandi. Kas suutis mees tõesti stuudiobosse veenda, et Uus Meremaa on umbes Royston Vasey sarnane koht, for local people. Ja no et Austraalia on palju rohkem local kui Ühendriigid.

Kuigi, lootuses et ma mõnd lotristi välja ei vihasta, siis seninähtud filmides on Peteril pigem vorm valitsevaks sisu üle. Bad Taste veel eriti, tulnukate invasioon, mida eliitrühm tagasilööma asub ja kõik, kogu lugu. Braindead on veidi keerulisem, armukolmnurk ema, poeg ja poja armuke, sellest tulenevad võimumängud ja dilemmad.

Tulemus on aga mõlemil juhul üks, seesamune Jacksoni tegemine, nagu seda eelmises postis nimetatud sai, ehk siis lahti kirjutades, erinevate kehaosade eraldamine, tükeldamine, viilutamine hakkimine kõigi käepäraste vahendite kaasabil. Siit ka järgmine pluss Ajusurnule, et need vahendid on veidi ebatraditsioonilisemad, kui tavalised püssid, automaadid, mootorsaed.

Ja siis taaskord üks pisike nüanss mille üle ma mõtisklema jäin, et kas see uuestisünni sümbol, mida küllalt selgelt mõlemis filmis kasutati, oli sisemisest sunnist neisse sisse torgatud või hoopis pilana mõeldud selliste filmitegijate pihta, kes ainult sümbolitest omi taieseid kokku klopsivadki.
Filmide üldist muhedat olekut vaadates, jah tõepoolest, kõigele sellel verele ja jäsemetele vaatamata, ei olnud tegemist jälkusvärinaid tekitavate toestega, siis pigem see pilavariant.

Killuke Ash'i oli nii Derekis kui ka Lionelis
see ongi see piinlik intsident, miks isa Ted Crilly ära Craggy saarele saadeti, üks mõistatus jälle lahendatud
pildimaterjal on segiti mõlemist filmist, sest põhimõttelist erinevust ei ole, sisu on lihtsalt ühel rohkem kui teisel

10 comments:

Soprano ütles ...

See ebaoriginaalne wtf moment tekkis ka mul. Heavenly Creatures oli ainus, mille põhjal võiks midagi tuletama hakata...
Tuletabki meelde (jälle), et need arvustused on mul võlas :(

Ulmeguru ütles ...

Noh, «Bad Taste» on ju lihtsalt üks tudengifilm ning sellisena pole see ju paha...

Aga see, et taat LotRi tegema pandi, see ajas mind küll algul naerma... ma kujutasin elavalt ette midagi bad-taste ja meet-the-feebles stiilis...

Kalver ütles ...

selles osas täiesti nõus, et debüüdi kohta väga leidlik ja muhe vaatamine. lihtsalt et oli võrdlusmoment kohe kõrval ja see mängis halva maitse kahjuks.

Metsavana ütles ...

Ma ise nägin "Halba Maitset" kõige esimesena ja sai koheselt suurimaks lemmikuks. Järgmiste kahe Feebles ja Braindeadi mõju jäi kuidagi kehvemaks.

Derreki on kohe Ashi järel järgmine kõige badassim horrorikoletiste asskicker, vähemalt minuarust höhö.

Kalver ütles ...

et mitte intriigil vaibuda lasta, siis mulle Lioneli karakter meeldis isegi rohkem. Derek oli ju kogu aeg valel pool joont, tema pidi tegema sammu hullust püstihulluni. väikse tasase Lioneli arenenguhüpe oli ju kordades suurem, emale tampoonide ostmisest üsast medaljoni abil välja murdmiseni.

Kalmsten ütles ...

Lotr-i puhul tekitas meelehärmi mitte Jackson vai see, et Gandalfi rolli ei pakutud Chuck Norrrisele ja Frodo oma Sly Stallonele, külalisena oleks võinud ka Ron Jeremy läbi põigata...
Karm näkku tampimine meeliülendavate vaadete taustal Braindead-i stiilis või vastupidi või kolmandat pidi, oleks asine vilm tulnud...
Ärge pange tähele ma pole grammigi maganud...juhe koos...katsun nüüd rohkem omaette olla...

Kalver ütles ...

ma usun, et Ron Jeremy oleks Gollumi rolli ilma igasuguse grimmita suureks mänginud, aga siis oleks tulnud ka näituseks Kay Parkerile mingine osa leida.

Metsavana ütles ...

Õige jutt! Ma oleks tahtnud näha kannibalismi, goret, verd pritsimas..kiimas päkapikke ning tiiraseid kääbikuid haldjaid käperdamas. Gandalfi rappimas orce nii ,et aju lendab laias kaares, elavad surnud roomamas soodes aga tema tegi sellise ilusa muinasloo.

Madis Udam ütles ...

Selle vimase pildi allkiri... meenutas kolmekeelset tõlkimatut sõnademängu:
Sisuks tõlgitakse soome keeles inglisekeelne guts, mis eesti keeli tähendaks soolikaid. Noh, umbes nagu sommidel on need pisikesed taskuformaati karbis olevad musta värvi ja rõveda maitsega pimesoolekompvekid.

Unknown ütles ...

YOUR MOTHER ATE MY DOG!

...

















not all of it