23 märts 2009

Imeline miil

Natuke naljakas, et Miracle Mile(1988) vändati nii hilja nagu ta vändati. '88 ei olnud ju külm sõda enam kuum teema. Igatahes, filmike mis algab kui romantiline lugu kahe inimese teineteiseleidmisest
ja mida üks õnnetu juhus nurja ähvardas ajada
võtab järgmise juhuse läbi hoopis põnevama pöörde. Nähtavasti on punase nupukese juures valvate meeste näpud sügelema hakanud ja raketid on siia ja sinnapoole teele pandud.
Salapärane ärinaine haistab kohe võimalust võimu haaramiseks, veel ennegi kui vana ühiskonnakorraldus põrmu varisenud on ja paneb rattakesed veerema.
Armuvalus mees asub aga läbi linna oma südamedaami juurde kulgedes paanikat külvama, kohtudes seejuures erinevate inimestega ja neid muuseas ka põlema pistes.
Eit ostukärusse ja punuma.
Kuna aga selgub, et kopter on küll olemas, aga juhti mitte, siis mis parem koht oleks piloodi leidmiseks kui jõusaal.
Kui aga sündiski ime ja piloot leiti, siis minus tõstis väike äraevuseuss pead. Ilmselt on mul loomupärane umbusk mehe suhtes, kelle poisssõbra arvates on lahe kombineerida peapael nabapluusiga.
Vot umbes see hetk käib peategelase peast läbi mõte, et mis siis, kui see oli nali. Mis siis, kui rakette ei tulegi.
Pinge on haripunktis, deadline läheneb hirmuäratava hooga ja umbes sel hetkel hakkasin ma mõtisklema, et mis tunne oleks võinud olla, kui oleks näiteks Kuuba kriisi ajal sellist fimi juhtunud vaatama.
Lõpetuseks lihtsalt üks hea kaader. Iidvana mammut ja kokkuvarisev maailm.

0 comments: