16 veebruar 2011

Vaimustus(eta) / Fascination (1979)

Lasin silmadega sellest Metsavana toodud listist üle käia ja mitmel puhul märkisin vaikselt ära, et oh see film on mul ju ammu olemas ja ootab ainult vaatamist. Rohkem oli muidugi filme, mis juba nähtud ja vaid mõni üksik oli selline, millest kuulnudki polnud.
Igatahes, kunagi mingi vaatamisega seoses sai Jean Rollini tegemiste vastu huvi tuntud ja endale nii Levres de Sang kui ka Fascination muretsetud. No ja siis nad mattusid kõigi nende teiste filmide, mis mulle ka mingil põhjusel huvitavad on tundunud, vahele ära.
Noort Klaus Kinskit meenutav pätt pageb vihaste seltsimeeste eest, kõigi sõjandusega kursis olevate inimeste valjuhäälse oigamise saatel, häärberisse, mida suures osas ümbritseb vesi ja mida maaga ühendavat silda suudaks enda kontrolli alla hoida ka Grand Fenwicki 2. jalaväerügement. Esmapilgul ei tundugi olukord eriti kehva olevat, häärberist leiab ta eest kaks ülemeelikus tujus ja uskumatult lahke loomuga neiut, kes ootamatu külalise eest igakülgselt hoolt kannavad. Teravapilguline vaataja muidugi juba aimab siinkohal, et mingi konks on sel külalislahkusel raudselt sees. Ning tunne saab ainult kinnitust, kui häärberit piiravad pätid otsa saavad ja õhtuhämaruse saabudes veel ülemeelikuid tütarlapsi kohale ilmub.
Teen siinkohal südame kõvaks ja ütlen, et ei olnud eriti hea film. Paljast naiseihu näidati küll ühelt ja teiselt poolt, lavastajahärra sundis neid isegi vihiseva tuule käes läbipaistvates hõlstides paljajalu ringi jalutama, aga täpselt samuti nagu meie peategelane ei osanud oma ausalt võidetud auhinnaga midagi mõistliku peale hakata, nii paistis ka et režissööri kogu aur kulus lembestseenide peale ära ja muud oli lihtsalt ekraanitäiteks.
Vaikselt šampust luristades kõlbas vaadata küll, suht lühike oli teine ju ka, aga samas nimekirjas Possessioni, Vii ja Profondo Rossoga, kui vaid mõnda nimetada? Kindlasti mitte.

2 comments:

Metsavana ütles ...

Muuseas mitu nähtut siis kokku said ?

Kalver ütles ...

oi seda uudishimu.
umbes täpselt 30 on nähtud.
ja umbes 10 on olemas ja ootel.