17 august 2009

Üles!

Kõik pisikesed põnnid ja animatsioonilembesed täiskasvanud, kes te lasite ennast pealkirjast petta, keerake kohe pea ära! Juttu ei tule mitte Pixari viimasest ponnistusest, vaid hoopis teist masti linateosest, vana pervo Russ Meyeri Up!(1976). Ilusate värviliste joonismehikeste asemel askeldavad ekraanil Adolf, täitmatu isuga politseimees, vähese jutuga metsamees ja loomulikult mitmed rinnakad daamid.
Seda filmi vaadates hakkas mind kohe eriti huvitama, et kuidas need Meyeri filmid ikkagi valmisid. Kes see seda paljast ihu sinna filmidesse sisse surus, kas produtsent lõi käega lauale ja ütles, et saagu siia alasti naine ja vaene Russ, kes tegelikult valmistus just üht unenäostseeni üles võtma, allus alandlikult raha jõule. Või keeldus Russ hommikul enne oma treilerist välja tulemast, kui võtteplatsil vähemalt kolme paljast tissipaari näha ei olnud.Ühest küljest on tohutu eksistentsiaalne probleem, seekord saavad oma osa natsid, varasemates filmides on räägitud rängast kuulsusetagast ja vabaduseihast ja rahaahnusest ja millest kõigest veel, aga teisalt on alati kohal ka rinnakad neiukesed. Päris pornoks kätte ei lähe, penetratsiooni ei näidata, aga väga paljut fantaasia hooleks ka ei jää.See et Russile suured rinnad meeldivad, ei ole ei eriline üllatus ega patt, ei ole ühtegi uuringut, mis väidaks nagu oleks näitlemisanne ja rinnaümbermõõt pöördvõrdelises seoses. Võta või Pamela, puhas Oscarimaterjal. Nii et kelle kuri käsi see on, mis muudab padudraama kergeks ja lihtsaks meelelahutuseks, kus draamaosa pigem segama kipub.

väike unenäostseenialge
meestel oli kamba peale üksainuke hiigeldildo, mida siis vahetati vastavalt sellele, kelle kord kaamera ette asuda oli
gorestseenide peale paistis mehel annet olevat, peab ta horrorikatsetused ka üle kaema
tänud Xipele, kes oma blogis saladuse paljastas - Eva Brauni alasti tütar vedruvoodil, maas avatud viiulikast ja paljastatud peenisega mees kohtumõistjarollis, ränk sümbolitemäng

0 comments: