06 august 2009

Siivutu ettepanek

Üht peab Proposali(2009) kiituseks ütlema, ma ei mäleta küll, et varem oleks mõnes filmis mõni naine nii avalikult mõnd meest solgutanud ja oma tahtmist tegema sundinud. Salaja, nii et vaataja aru saab, nii küll. Suvaline film noir. Aga nii et mees aru saab, et tema otsustada ei ole siin midagi ja et tal ei jää ka suurt muud üle, kui kaasa mängida, see oli uus lähenemine. Neetud Pankhurstid, kas teile valimisõigusest veel vähe oli.
Igatahes on siis Sandra Bullock kroonilises seksivaeguses piinlev kuri ülemus ja Ryan Reynolds tema ülipüüdlik, -innukas, -andekas assistent. Juhtub aga nii, et raamatumessi asemel tuleb neil kahel veeta nädalavahetus Ryani vanemate juures noori armunuid teeseldes. Vanemad elavad muideks Alaskal ja on ropprikkad. See viimane on tegelikult hull oluline lause. Alaska toidab huumoriliini (kotkas varastab mobiili, interneti püsiühendus on ulme ja mitmed sellised ääreala naljad veel), rikkuse teemal saab aga draamat sisse tuua (poeg ei taha isa rahast midagi kuulda, soovib kõike ise saavutada). Pärast kõiki eelpool nimetatud ja nimetamata jäänud sekeldusi tuleb aga välja, et karmi kesta all on peidus õrn naine ja assistent mehistub täieõiguslikuks toimetajaks.
Ma mõtlesin filmi vaatama asudes, et kui suudetakse vältida stseene, mida on piinlik vaadata, siis ma ei kobise midagi, panen täitsa viisaka ära ja püüan mitte norida. Aga ei suudetud. Esmalt toodi mängu mingi rõve eksootiline tantsija, kes iga terve naise omasooiharaks hirmutama peaks, teiseks pandi Betty White hommikukohvi LSD-s immutatud suhkrutükk ja lasti tal siis ümber lõkke kalpsata ja suust hapet välja pritsida ning kolmandaks see kohustuslik imal lõpustseen, kus üks jookseb ära, teine jookseb talle järgi ja siis nad suudlevad ja kõik plaksutavad.
muideks grimmimeistritele kaks pöialt püsti, Sandra Bullock näeb märkimisväärselt apetiitne välja, oluliselt apetiitsem kui näiteks Megan Fox, mis muidugi mingi eriline näitaja ei ole, Helen Mirren näeb ka apetiitsem välja kui Megan Fox.

0 comments: