02 august 2009

Hukule määratud

Terve Condemned(2007) vaatamise aja kõlkusin ma natuke niru ja päris kole vahel. Lootes ise, et oodatud laheda madinafilmi asemel tuima tampimist pakkunud teosel on viisakust enne ära lõppeda, kui moraali lugema hakatakse. Loll lootus.
Predator lõppes väikese tuumaplahvatusega, Rocky sülitas viimast korda verd põrandale, Bloodspordis tehti roundouse kick, ei mingit salajast tagamõtet või päris avaliku näpuga viibutamist. Miks siis peaks üks tänapäevane möllufilm püüdma samaaegselt ka miskeid draamaelemente pakkuda? Heeringas maasikamoosiga.Ja need rõvedad topeltstandardid, isegi tapamasin peab ameeriklastel see kõige parem olema, ainult et loomulikult on see tapamasin hella südamega mürakas, kes ainult äärmise vajaduse korral kärbsele liiga teeb. Ühest küljest on džunglis teiste tapamasinate tapmine väga inetu, aga no kui see oma poiss on, siis talle võib ju ikka kaasa elada. Pealegi temal on ju luba tappa, rahvusliku julgeoleku nimel. Aga need teised on viimatsed jätised, kel ei ole mingit õigust Emakese Maa pinda rüvetada.
Samas on nende jätiste tapmine mittekontrollitavas keskkonnas täiesti lubamatu ja seda veel filmida. Issand sa näed, aga sa ei mürista. Vanglas publiku ees - OK, metsas teiste elajate poolt - EI, EI, EI. See moraalne dilemma jäi positiivse poole peale, kõik ülejäänud kuhjus teisele.

korraks vaatada, puhtalt uudishimust, ma usun küll. mingit pappi selle eest välja käia, kindlasti mitte. muideks 40 miljonit korda 50 taala on 2 miljardit dollarit, oleks kenasti oma lubadustest kinni pidanud, oleks elu lõpuni rahulikult vuntsi keerutada võinud.
kui sa paha laps oled, tuleb üks hull sõdurpoiss ja laseb su maha, nii et söö nüüd oma puder kenasti lõpuni
selle pommiga seoses tekkis mul küsimus, et miks seda lõhkeainet sinna niiapalju pandi, oleks ju piisanud ka sellest kogusest, mis lihtsalt jala oleks otsast ära kaksanud

0 comments: