26 jaanuar 2009

Tulnuknaine otsib meest

Paberi peal näeb Species(1995) väga hea välja. Ben Kingsley, Forest Whitaker ja Michael Madsen kaamera ees, kes tõsi ei ole küll ükski esimese suurusjärgu täht, aga ulmepõneviku kohta ikka väga viisakas seltskond. Lavastaja Davidson samamoodi, mitte küll seda masti tegija, kelle kätte 200 milli maksva filmi tegemine usaldada, aga selline kindla peale minek, ei ole karta, et mees hakkaks keset pinevat madinastseeni mingeid oma kunstilisi ambitsioone rahuldama.
No ja kõige tähtsamana, H.R.Giger joonistas Sil'i. Fakt, mis minul kohe silmad särama lõi ja fakt, mis paneb mind seda filmi võibolla ehk tibakese leebemalt hindama. Sest kõigi komponentide summa on loodetust väiksem.

Ja kui peaks kellegi peale süüdistavalt näpuga näitama, siis oleks selleks meheks Benjamin Franklin, umbes 350 tuhat Benjamin Fraklinit, kui täpne olla. Taheti küll kõige paremat aga välja tuli nagu alati. Sest ega ulmesõber lepib ka sellega, kui lendava taldriku küljes on riputusnöörid näha ja kalmaari jalgu liigutab hoopistükis näitleja, aga seda tahaks küll, et jumala eest midagi valesti ei läheks lõhnalise ponnistuse asemel ekraanilt ma ei ole küll võibolla Tom Hanks, aga vaadake kui suur püss mul on stiilis mängulust paistaks. Rohkem entusiasmi paluks.

Selline veider etteheida ka veel, et neiu Henstridge näeb küll kena välja, aga liiga palju head ei ole ka hea. Ühel hetkel kui Nastja jälle paljaste rindadega üle ekraani jooksis tekkis täpselt selline tunne, nagu National Geographicu pealt suvalist aafrika dokki vaadates, kus ka kõik naised palja ülakehaga ringi liiguvad. Täpsemalt siis, ei tekkinud mingit tunnet.

Positiivse poole pealt ka sutsu, herr Giger alt ei vedanud, Sil ja Ghost train olid mõlemad kaunikesed. Osa sellest võlust läks küll tänu efektimeistrite kohmakusele kaduma, aga selle annan andeks, sest ekraaniaega sai koll suhteliselt palju ja ega seda rahakest nüüd nii palju ka ei olnud, manulisi oli ju hulgim.
Nii et täiesti vaadatav linateos, mis kogunisti kolm järge saanud. Huvitav muidugi, mis Freud sellise asja peale ütleks, no et selline jõuline naisfiguur niimoodi massidele, kes ma kahtlustan enamik meessoo esindajad on, imponeerib.

see oli muidugi täiesti ettenägematu süžeepööre
olen endale kunagi höövliga näppu lõiganud, nii et sellised stseeenid erinevate terariistadega töötavad minu puhul alati

2 comments:

Unknown ütles ...

Teises osas sünnitas tuli ühe tšiki kõhust threesome'i ajal koguni mingi elukas välja! Talk about ootamatu süžeepööre.

Kalver ütles ...

teine osa on vaatamisjärjekorras täitsa olemas,
aga ma mõtsin rohkem seda,et nohik sai naist, mitte Madseni macho