14 jaanuar 2009

Vastuvõetud

Tegemist noortekomöödiaga Accepted(2006), kus vana hea sissetöötatud mudeli järgi viibutatakse näppu USA koolisüsteemi suunas. Mudel on siis loomulikult see, et alguses tehakse pulli, aga siis kasvatakse ümber ja näidatakse üles tohutut vaimset küpsust, mis vanema generatsiooni pahviks lööb.
Ben Lewis kehastas sellist ladnat võsafilosoohvi, keda suvalise külapoe eest tosinakaupa leida võib, aga vähemalt selle filmi kontekstis mõjusid ta väljaütlemised meeldivalt värskete ja otsekohestena. Ülejäänud tekst oli võetud mõnest vanemast stsenaariumist ja muudeti nimed ära.
Lihtsalt lahe raamatupealkiri.
Loomulikult said oma osa ka korporatsioonid, samas Jonah Hill on oma noorele eale vaatamata juba nii mitmes filmis vastumeelse osaga maha saanud, et minul tast küll kahju ei hakanud. Ise oli loll. Veidrikud saavadki kõige rohkem naisi :) Peale Lewise olidki just kokapoiss ja mõttejõul asjade liigutaja filmi sümpaatseimad tegelased.
Ebasümpaatset täiskasvanut, kes noortest ei hooli ja aru ei saa ja ainult omakasu peal väljas on kehastas Anthony Heald. Mis viis mõttele, et ma ei mäletagi filmi, kus Anthony mõnd positiivset kangelast mängiks, alati ta susserdab kuskil midagi. (Muideks pilt ei ole sellest filmist, kuigi tavaliselt käib ühe korraliku noortekomöödia juurde ka selline mahlakas pedenali)Head teed teil minna, aga tulge sügisel ikka kindlasti tagasi.

0 comments: