14 juuli 2012

Naised / Elles(2011)

Film koolitüdrukutest, kes raha teenimiseks oma keha müüvad ja ajakirjanikust, kes neist lugu püüab kirjutada, on päris kõvasti kajastust saanud. Vähemalt kolmest erinevast allikast. Aga keegi ei ole kirjutanud sellest, et tegemist on ühe igava filmiga, mida seksistseenidega vürtsitada on püütud. Ei mingit uut infot ega veidigi kaasahaaravat tegelast. 

Kui paljastus, et naised, kes ei ole kuskilt idablokist mesijutuga litsiks meelitatud, raha eest seksimist väga ei häbenegi, kedagi üllatas, siis peab ikka väga sinisilmne olema. Ilmselge ju, et kui valida on viis päeva nädalas kaheksa tundi Säästumarketi kassas istumise ja mõne tunni voodis selitamise vahel, siis on naisi, kes ei vali Säästumarketit. Ning vägagi vaieldav on, kumma osalise suhtes selline akt alandavam on. Ühelt poolt naine, kes on sellise kaheldava väärtusega karjäärivaliku teinud ja teiselt mees, kes ei suuda muidu vastassugupoole esindajat ligi meelitada kui rahapakiga lehvitades. Ka sellises üldisemas mõttes.

Vähemalt Bechdeli testist saab läbi. Napilt. Mingi aja rääkisid ajakirjanik ja päris viisaka väljanägemisega korteris elav/töötav tütarlaps koolist.



0 comments: