14 juuli 2012

Reaktsioon Üheksa (from Outer Space)

Nii nagu maailmameres on tõusud ja mõõnad nii paistab Kuu/kuu mõjutavat ka Reaktorit.
Võibolla et ma olen selges vähemuses, aga minu arust on sel haltuuramekk juures, kui ajakirja kaanepildiks võetakse illustratsioon ühe jutu juurest. Vähemalt senini oli toimetus sellist tegutsemist vältida suutnud. Ning sakowskiliku veana on 9. number paigutatud maikuusse.
Airika intervjuulõike lugedes jäin mõtlema, kui palju ikka küsijast sõltub. Noorelt neiult ei saagi muidugi Juhan Ulfsaki elukogemust oodata, aga ilmselgelt pole ka ükski neist naistelehtede intervjuuerijast Jüri Aarma.
Positiivse märgina on seekordses "kirjastuste uudiste" rubriigis kogunisti kolm uudist. Kas ehk on varsti aastaseks saav Reaktor juba piisavalt tuntud, et ka kirjastuste inimesed tema pakutavat reklaamivõimalust ära kasutama vaevuvad.
"Teene võlgu" sündmustik ise võibolla nii haarav ei olnudki, kui kogu see taustsüsteem, kus tegevus toimus. Kui sinul on kari lambaid ja sinu naabril mitte ühtegi, siis post-apo maailmas võib see vabalt verevalamiseni viia. Teeneid sult aga varastada ei saa.
Halva juttu võib lõpuga päästa ja hea loo ära rikkuda. "Aidanaine" mis muidu suudab väga kenasti kõik sündmused loogiliselt ära põhjendada kisub lõpuga vähe rappa. Tõsi, ilmselge lahendus, kus ukse avavale naisele ora südamesse lüüakse olnuks veel hullem, aga kui kogu ülejäänud lugu on iga sündmuse ratsionaalselt ära seletanud, siis see üleloomulik element sinna väga ei passi.
Seekordsetest võistlustöödest puudus sedakorda kahjuks selline lahe idee, mis tunnustavalt noogutama oleks pannud, ju siis hindas žürii rohkem kirjutamisoskust, sest kui kauboile kirjutatakse revolvri asemel pihku laserpüss, et tee juttu veel ulmejutuks. Eelmises numbris avaldatud kaks eripreemia saanud lugu oleks mu meelest palju rohkem poodiumikohta väärinud. 
Mäletan, et Gulliveri reisid oli suht kehv lugemismaterjal. Veniv. "Marsi odüsseiaga" oli sama jama. Ränikivist püramiidiehitaja ja Tweeli väljamõtlemise eest Stanleyle kiitus. Lohiseva tegevusetuse eest miinus. Ja kapteni eest veel eriti. Sa oled tundmatule planeedile saadetud ekspeditsiooni juht ja ainus, mis sa senitundmatu eluvormi avastamise peale kosta oskad on "nõdrameelne".

0 comments: